×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

НЗОК отпуска още 14 млн. лв. за дейности по клинични пътеки

Средствата по дейността за клинични пътеки за месец януари да се увеличат със сумата от 13 975 800 лв., реши на свое заседание на днес Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от НЗОК.

За да се осигури сумата, ще бъдат освободени 5% от резерва, включително за непредвидени и неотложни разходи съгласно Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г.

Заплащането на прогнозната стойност, отчетена от лечебните заведения за болнична медицинска помощ, ще бъде регламентирано в правила, като всеки месец ще се извършва контрол по разходването на средствата и след това изплащането им ще се гласува от Надзорния съвет. Така ще се осигури повече прозрачност в изразходването на публичния ресурс.

Надзорът на касата прие и "Методика за определяне на списък с населени места – практики с неблагоприятни условия на работа за изпълнителите на първична извънболнична дентална помощ за 2014 година". До сега допълнително средства за работа при неблагоприятни условия получаваха само лекарите от извънболничната медицинска помощ

Станете почитател на Класа