×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Здравният министър: Няма да допуснем трусове в системата

Министърът на здравеопазването от служебния кабинет „Близнашки" Мирослав Ненков представи заместник-министрите си по време на пресконференция . Заместник-министрите на Мирослав Ненков са Лидия Нейчева, участвала в кабинета на Марин Райков, Любомир Бакаливанов, Лилия Иванова – главен секретар в Министерство на здравеопазването.
„Има съставена програма на служебния кабинет. В здравеопазването имаме няколко прости задачи - ще се опитаме да не допускаме трусове за колегията в системата. Тече процес за извеждане на децата от медико-социални грижи. Ще поддържаме този ход. Напреднал е процесът за националната стратегия за система на здравеопазването. От самото начало се сблъскахме с трус, с който се справихме. Ще положим усилие колегите и пациентите да се чувстват спокойно", заяви Мирослав Ненков.
На въпрос - до къде са стигнали проверките след случая с уволнените директори, той заяви, че тези болници не са леки за проверка и, че трябва време. Мирослав Ненков поясни също, че няма други уволнени директори, но има промени в бордовете.

Станете почитател на Класа