Започна изграждането на булевард между Централна и Сточна гара

Столичният кмет Бойко Борисов направи вчера първа копка на нова пътна отсечка, която ще свързва Централна и Сточна гара. Булевардът ще бъде дълъг близо 1,7 км и ще бъде изграден за 6-7 месеца.
„Това е изключително важен пробив по две причини – ще се облекчи много движението по „Лъвов мост” и ще се наложи бързото отчуждаване заради изграждането на метростанцията на моста”, заяви Борисов. Той обясни, че за отчуждаването на територията между Централна и Сточна гара са похарчени 14 млн. лв., а 7 млн. лв. ще бъдат вложени в изграждането на самия булевард. По думите на Борисов това е най-скъпото отчуждаване, като не е имало възможност то да бъде по-евтино за разлика от изграждането на южната дъга на Околовръстното шосе, която е можело да бъде отчуждена „за стотинки“ навремето.
Бойко Борисов коментира и изграждането на булевард „Тодор Александров“, като обясни, че ако в момента няма дело в съда, булевардът е можел да бъде изграден още преди години. „Ние сме загубили сигурно около един милиард лева от трафик по булевард „Тодор Александров”, допълни кметът.
„Едва когато и държавата в лицето на Плугчиева разбра какво са сътворили като закони, стана ясно, че съм бил прав и за това”, допълни Борисов.
Заради проблема с отчуждаването на частни имоти много инфраструктурни проекти в общината бяха забавени.
На събитието по откриването на булеварда вчера присъстваха и зам.-кметовете на Столична община Йорданка Фандъкова и Александър Цветков, както и главният архитект на София Петър Диков.

Борисов коментира и предстоящите избори, като заяви, че „псевдомажоритарният вот“ е направил възможно половината от спонсорите на управляващите и арестантите да станат кандидати за народни представители.



Станете почитател на Класа