Соломон Паси: Руският посланик ръководи руския шпионаж у нас, трябваше да го изритаме

Ръководител на руския шпионаж в България е руският посланик. Той ръководи това разузнаване. Русофилията е платена в България, тя не е по любов. Има обективни данни за това коя държава кое геополитическо направление обича. Колко от нашите деца учат на Запад и колко в Русия? В Русия учат 418 деца, а на Запад над 12 000 студенти. За работа са издадени над 100 хил. визи на български студенти. А кажете ми къде е тази русофилия у нас, заяви бившият външен министър Соломон Паси, цитиран от "Епицентър".

 

 

„На големия въпрос има ли в България руски шпиони, отговорът е да, има. Само в руското посолство те са около 68 човека. Извън руското посолство има над 100 шпиони. Те са може би около 200-300 под пагон, а колко не са под пагон, това е трудно да се каже. Има такива хора и това трябва добре да се знае”. Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. По думите му, у нас има и американски шпиони. 

 

Резултат с изображение за Соломон Паси

 

„Разликата между руските и американските шпиони е, че американските са акредитирани. Единият е акредитиран към Държавната агенция по разузнаване, другият е акредитиран към ДАНС, третият е към „Борба с организираната престъпност”, четвъртият към МВР и т.н. Това са партньорски служби, това не са хора, които са дошли да шпионират в България. Тези американци са дошли да работят заедно с българските специални служби”, коментира Соломон Паси.

Според него руската шпионска мрежа у нас е била активирана много силно около сделката с F-16. „Руската шпионска мрежа даде всичко от себе си, за да провали сделката. Включително и депутатите, които искаха оставката на министър Каракачанов, са на служба към руското разузнаване”, каза още той.

 

Резултат с изображение за Соломон Паси

 

„Борбата между руското разузнаване и Запада се случва в България и точно затова е важно НАТО да приоритизира своята битка с този шпионаж по различните оси на тази битка, сред които са дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата”, категоричен е Соломон Паси.

 

Резултат с изображение за Соломон Паси

 

Аз два пъти съм имал проблем с прокуратурата. През 2005 г. ме обвиниха в шпионаж в полза на чужда държава, защото бяхме спрели възможността руската държава да дешифрира нашите шифрограми. Вторият път бях привикан в прокуратурата заради публично интервю в НТВ, в които казах какво трябва да се направи в Сирия. Питаха ме защо съм имал такова мнение. Моите душмани сега са ги погнали, коментира бившият външен министър.

Според него, "ако имаме дупе да се опълчим на руското разузнаване, можеше да изгоним руски шпиони около аферата Скрипал. Трябваше да привикаме руския посланик и да го изритаме. Той може да бъде обявен за персона нон грата. И това е дипломатически ход, който имаме право да използваме".

Станете почитател на Класа