Шеф от "Газпром": България ще получава газ от "Турски поток", ако е готова

През септември Върховният съд на България отстрани препятствието за получаване на газ от "Турски поток", припомня телевизионният канал

И двете разклонения на газопровода "Турски поток" за доставки до Турция и европейските страни през България ще бъдат пуснати в експлоатация преди края на тази година. Това заяви Дмитрий Хандога, заместник-началник на отдела за външна икономическа дейност на "Газпром", цитиран от руския телевизионен канал Russia Today и Агенция "Фокус".

В същото време Хандога пренасочи към българската страна въпроса дали страната до този момент ще е готова да получи газ от "Турски поток".

"Ще бъдем готови да ги снабдяваме с газ... Ако българите са готови да получат газ, съответно, ще има газ за тях", заяви представителят на "Газпром".

По-рано руският президент Владимир Путин обяви, че няма политически мотив в проектите „Северен поток 2“ и „Турски поток“.

През септември Върховният съд на България отстрани препятствието за получаване на газ от "Турски поток", припомня телевизионният канал.

 

 

 

Станете почитател на Класа