Министър Ангелов с важна информация за здравната обстановка у нас и брифингите на Щаба

Вендинг машини за лекарства може да има, но само за медикаменти без рецепта. Основно те могат да са обезболяващи или свалящи температурата. Министерски съвет отмени решението още в петък. Това заяви пред БТВ здравният министър проф. Костадин Ангелов

 

"Върнахме брифингите, за да може до хората да стига действителна информация, а не да се разпространяват новини за затваряне на градове, КПП-та, купуване на руски ваксини и други неверни новини. Информацията ще бъде предоставяна в четвъртък в Министерството на здравеопазването, ще ги водя аз, заедно с представители на Щаба", коментира той. 

Министър Ангелов бе категоричен че, няма да се поставят контролни пунктове на изходите на градовете, затваряне на бизнеси и училища. 

"В България към момента няма здравна криза. България е на 26-то място от 29 по заболеваемост в Европа. Ситуацията е контролирана. Хората могат да бъдат спокойни. Броят на болните в болниците също не се е повишил в последните два месеца", каза още здравният министър. 

"Нашите решения са на база цялата комплексна информация. Нека хората прочели една статия, да не смятат, че ще променим стратегията си. Ние налагаме мерките, които са най-добри за гражданите", каза проф. Костадин Ангелов.

"Дистанция, дезинфекция, дисциплина и предпазни средства са мерките, които хората трябва да спазват срещу коронавируса", припомни здравният министър. 

"Депутатите трябва да носят маски - така те ще дадат пример. За неносене на маски ще има санкционирани представители на Националния съвет на БСП след партийната сбирка през уикенда. Премиерът Борисов също ще бъде глобен след посещението си в Ловеч. За неносене на маски ще има глобени и от учредяването на партията на Цветан Цветанов", завърши министърът на здравеопазването.

Станете почитател на Класа