Борисов с култова шега за посещението на Петков в Скопие, цялата зала избухна в смях

Борисов с култова шега за посещението на Петков в Скопие, цялата зала избухна в смях
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.01.2022
  • Сподели:

Преките чужди инвестиции от януари до ноември са намалели с почрти 50 процента, каза бившият премиер

 

Пенсионерите са тема която се изкривява и то много активно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра, където е на среща с бизнеса.

 


"В периода януари - юли си тече процес за актуализациите на пенсиите по закон. Тези хора са ни мили и, когато д койде ковид кризата, всяко живо същество има нужда от едно и също лекарство, от една и съща храна. Ние казахме: нека си върви актуализацията на пенсиите по закон, но д ададем 50 лева на всеки за лекарства. После трябваше да станат 100-120 лева", уточни премиерът.

И добави: "Те, за да не излезе че са тези 50 лева дето ГЕРБ ги даде, направиха да са уж 120, че Радев ги дал... И започнаха да мамят. Огромен брой пенсионери получиха по-малко".

"Инфлацията официалната е 14-15, а иначе в магазина е над 30. Дават с някой лев повече, а в магазина ти вземат 3 пъти повече. Така се заиграха със страховете и надеждите на хората", каза той. 

"Преките чужди инвестиции от януари до ноември са намалели с почти 50 процента. Демек наполовина са по-малко инвестициите от чужбина. Това е вследствие на корупцията на високите етажи и това как бяхме изчегъртани. Тези пари изчезват и ще дойде време да се разследват. А министърът същевременно казва, че потоци от чуждестранни инвестиции идват към България?! Трагично е, не е смешно", добави Борисов.

Той коментира и темата с посещението на Кирил Петков в Северна Македония.

"Положили са огромен труд поколения политици като Желю Желев, Стоянов, Първанов, Плевнелиев, но ние успяхме да постигнем договор за добросъседство, който преди няколко дни се подкрепи като брилянтен без никаква поправка. В него е казано как трябва да се работи", каза Борисов.И добави иронично: "Аз за първи път спах спокойно, защото вчера разбрах, че народът там нямало да напада България и няма да има териториални претенции. Знам само, че пред мен години наред никой не ми е казвал, че те няма да имат претенции към териториите ни. Та спете спокойно, българи, Банско си остава българско и ще ходите на ски". 

След това изказване хората в залата изригнаха в смях.

А Борисов допълни: "Това е все едно да идем при румънците и турците и да им кажем: нямаме претенции към вас и няма да ви искаме еди какво си. Те ми излизат с новина, че няма да имат претенции. Към кое да имате претенции? Ние всички искаме да влезете в ЕС и първи признахме и ви подкрепихме за НАТО. Да, историята е важна, но това е странно".

 

 

Станете почитател на Класа