Задържаха полицай-лихвар от Етрополе

Полицай от Етрополе, служещ в Областната дирекция на полицията в София, е задържан за лихварство. Това съобщи вчера в Пазарджик вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че при обиска в дома на арестувания са открити нотариални актове, които не би следвало да са у него. „Задържаният е осъществявал дейности, които не са присъщи за служител на МВР“, каза министър Цветанов.
Вътрешният министър обобщи още, че до момента в Пето РПУ в София са постъпили над седем сигнала срещу незаконната дейност на Алексей Петров и братята Дамбовци. Между тези сигнали са и тези на Александър Томов. Цветанов уточни, че по случая "Кремиковци" вече има 25 свидетели. Според него Алексей Петров имал основна вина за обявяването на комбината в несъстоятелност.
„При приватизацията на Пловдивския панаир не са регистрирани съществени нарушения“, каза още министър Цветанов.
„Заради пропуск на съдия Дамбовците не са в ареста. Съдът не разреши обиски на задържани при „Октопод“ и затова някои от тях са на свобода“, каза вчера пред бТВ зам. главният прокурор Валери Първанов. Той допълни, че разчита на подкрепа от премиера за това СРС-тата да се приемат като доказателства в съда.

Станете почитател на Класа