Парламентът трябва да заработи по-рано

И в този парламент се случват познати до болка сценки. След като преди ден редови депутат от ГЕРБ и член на правната комисия заяви пред медиите, че комисиите ще заседават още идната седмица, вчера той бе опроверган от Искра Фидосова. Шефката на правната комисия бе категорична, че нищо не налага парламентът да заседава извънредно. Т.е. депутатите ще дочакат края на ваканцията си и през септември ще се заемат със законодателството.
В ползването на отпуски няма нищо лошо, още повече че правото на почивка стана държавна политика. При това положение не беше необходимо миналия месец от парламента да долитат съобщения как комисиите ще работят по график, за да могат да се справят със законите, които трябва да бъдат гласувани.
Щеше да е по-симпатично, ако народните представители бяха казали честно, че ще се възползват от лятната си ваканция, а не лицемерно да оповестяват как ще работят извънредно. Така щяха да отпаднат „досадните“ въпроси на журналистите за готовността им да приемат изборния кодекс и за ред други нормативни актове, които трябва да придвижат реформата в администрацията напред. Без тези действия няма как да се изпълнят намеренията на кабинета за бързи промени, които да доведат до икономии в бюджета.

Станете почитател на Класа