Без политика за доходите протестите са неизбежни

КНСБ заплаши със съвместни протести с КТ „Подкрепа“, ако правителството не промени политиката си по доходите на населението до лятото. Това означава да се вдигне минималната работна заплата и да се реагира адекватно на растящата инфлация.
Вярно е, че сме в криза и че икономиите са важно нещо, но също така е факт, че за да се развива една икономика, хората трябва да имат пари за живот. А как да си го позволят, когато заплатите и пенсиите не са вдигани близо две години, а излизането от икономическата криза става твърде бавно и мъчително.
Очевидно е, че кабинетът трябва да предприеме по-решителни стъпки в посока на спиране на обедняването на работещите в България. Данните за инфлацията са безпощадни и показват, че тя расте нагоре и изяжда и без това замръзналите доходи на активната част от населението на страната.
Толерансът, който дават синдикатите, означава, че имат надежда министрите в кабинета да се разберат откъде да вземат необходимите пари за повишаване на доходите. Стъпка, която при създалата се ситуация просто не подлежи на коментар.
Друго решение би означавало почти сигурна загуба за управляващите на предстоящите избори две в едно. А подобен риск нито едно правителство не би приело.

Станете почитател на Класа