БСП отново обеща светло бъдеще

Достигане на 75% от средноевропейските доходи, повишаване на БВП с 80% и средногодишен икономически растеж до 2020 г. са част от мерките, предложени от БСП в управленския проект на партията за икономическо развитие на България „За стабилна и динамична икономика”. Той бе представен вчера пред експерти и политици в НДК.
Прави впечатление, че винаги когато е в опозиция, БСП предлага атрактивни икономически проекти, които, след като вземе властта, отиват в кошчето за боклук. В проекта им за управление, с който влязоха във властта през 2005 г. например, социалистите бяха записали, че ще осъществят децентрализацията и усвояването на еврофондовете. Нито едно от двете обещания не се случи, което показва, че левите са силни в обещанията и не толкова силни в изпълненията. Като се прибавят и обвиненията за корупция по време на управлението на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев, въпросът, дали може да се печели доверие с едни и същи хватки, стои с пълна сила.
Изобщо политическите сили у нас трябва да се отучат от максимата, че избирателят помни само три дни, и да започнат да играят по-честно. Като си направят ревизия на политиките, анализират поведението си във властта, отчетат грешките си и намерят верните решения как се печели трайно доверие.
Колкото по-искрено и по-експертно го направят, толкова по-добре – и за тях, и за хората, които са склонни да им поверят управлението на страната.

Станете почитател на Класа