Как се мамят депутати?

Един претоплен скандал влезе отново в публичното пространство. Става въпрос за това, че депутати от „Атака“, преди да бъдат вписани като водачи на листи, са подписвали договори за поръчителство на офшорни фирми на партията. Сумите са били впечатляващи - от по 150 хиляди евро, и са се извършвали в присъствието на нотариус
Този скандал е с давност от повече от две години и новото в случая е, че сега беше припомнен от напусналите групата на „Атака“ народни представители, които го дават на прокурор.
Не е ясно какво точно ще разследва прокуратурата, при положение че народните представители сами и доброволно са подписали документа, който е трябвало да прочетат. Това са елементарни неща, които знае всеки български гражданин, който подписва документи, а какво остава за кандидат за народен представител?
Срамно е някак си хора, които са решили да коват законите на страната, да нямат правна култура и да не четат това, което подписват. Въпросните измамени лица можеха да ги накарат да се подпишат, че даряват имотите си например, и после кой щеше да им е виновен? Подобни ситуации говорят само за едно – че желанието у някои хора да станат депутати е толкова силно, че замъглява всяка проява на разум. Което пък успешно се експлоатира от лидерите на партиите, които познават психологията на желанието за власт.
А иначе прокуратурата нека разследва и нека оповести резултатите – избирателите също трябва да знаят за кого гласуват и кой с какви методи си служи, за да се добере до властта и после да я консумира.

Станете почитател на Класа