Разкритията в „Екоравновесие“ не шокират софиянци

Йорданка Фандъкова ще изпрати доклада за нарушенията в ОП "Екоравновесие" в прокуратурата. Проверката е установила например, че за окосяване на 3 декара в с. Сеславци са платени 900 лева на декар, което превишава над 20 пъти средните цени за тази услуга в София.
Общината е длъжна да контролира собствените си фирми и предприятия. За съжаление обаче практиката е доказала, че това не се случва. В противен случай в момента нямаше да го има нито мегаделото „Софийски имоти“, нито процесът срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото за злоупотреби в период, в който именно Столичната община държеше управленската квота в „Топлофикация“.
Затова и столичните управници не трябва да се учудват, че няма доволни софиянци, които се радват за разкритите злоупотреби в „Екоравновесие“. Голяма част от гражданите дори не знаят, че това е предприятие, което има един-единствен ресор – грижа за популацията от бездомни кучета в София.
Проблемът с бездомните кучета в града е очевиден във всеки столичен квартал, следователно „Екоравновесие“ не се справя с основната си задача. Още по-смущаващо е, че само заради бездомните животни в София съществува цяла администрация, ловни екипи, еколози, ветеринари, гледачи, експлоатира се техника. За нулеви резултати. Публична тайна е също така, че назначенията в общинските фирми (не само в София, а и в цялата страна) стават най-често с политически протекции. При тези условия никак не е чудно, че в безсмислени по принцип предприятия като „Екоравновесие“ все ще се намърда някой „наш“ или „техен“ с една-едничка цел – личната облага. И абсолютно неясна такава за данъкоплатците.

Станете почитател на Класа