Вицетата - по-атрактивни от кандидатите за президент

БСП номинира Стефан Данаилов за кандидат-вицепрезидент и внесе свеж полъх и обрат в сметките на социолозите, които преди това много смело прогнозираха балотаж между кандидатите на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова срещу издигнатите от инициативен комитет Меглена Кунева и Любомир Христов.
Изборът на социалистите едва ли можеше да бъде по-добър, защото Ламбо наистина е способен да ентусиазира не само левите избиратели да гласуват за Ивайло Калфин, но и да дръпне с популярността си гласове от симпатизанти на други политически сили. И така да даде истинска преднина на собствената си партия, чиято кандидатура (Калфин) се припокриваше с европейския профил на Кунева.
Дотук в предизборната битка за „Дондуков“ 2 се забеляза любопитна тенденция - вицепрезидентите да са по-атрактивни и популярни от кандидатите за президент с очевидната роля на „влекачи“. На този ход заложи и бившият охранител Димитър Кацаров, който атакува поста с певицата Камелия Тодорова. Със сигурност Кацаров няма да спечели, но поне ще стане разпознаваем, което би подпомогнало бизнеса му. Красимир Каракачанов от ВМРО пък си взе за вице шефа на МЕНСА Даниела Симиджиева, за да покаже, че трябва да се обърне сериозно внимание на интелигентните хора в България. РЗС заложи също на неочаквана комбинация, като дръпна общинската съветничка на ГЕРБ и бивш шеф на БНР Поля Станчева за вице на Атанас Семов. Последният ход е неясен и доста спорен, защото по принцип избирателите не харесват ренегатите.
Очевидно е едно – битката между другите след ГЕРБ няма да е скучна. Поне що се отнася до вицетата.

Станете почитател на Класа