„Атака“ да не търси пари в чужда каса

Върнете парите, за да си имаме уважението. Така се обърна вчера в парламента лидерът на „Атака“ Волен Сидеров към вътрешния министър Цветан Цветанов. Повод за изказването бе субсидията, която „Атака“ загуби заради напусналите я депутати.
Повече от месец лидерът на тази партия, която претендира да е националистическа, говори само за пари. Да си националист обаче, е политическа идея, а не платен занаят.
Странно е, ако Сидеров и приближените му не осъзнават, че непрекъснатото говорене за пари отблъсква много от собствените им симпатизанти, защото те очакват от „Атака“ истинска политика, а не ежедневни крамоли за държавната субсидия.
По-важното в случая е, че именно „Атака“ бе инициаторът в миналия парламент субсидията да следва депутата – това предложи лично заместникът на Сидеров - Павел Шопов. Днес атакистите сякаш са забравили собствената си инициатива и роптаят, че заради оредяващите им депутати намаляват и държавните пари към партийната им каса. Позицията на „Атака“ е странна и заради това, че само допреди броени месеци тази партия беше яростен поддръжник на ГЕРБ и кабинета. Днес пък е яростен противник на управляващите.
Всички тези неща пораждат въпроса, кога от „Атака“ са искрени. Когато искат държавната субсидия да следва депутата, или когато търсят някакви пари от друга партия? Когато твърдят, че битката им е за националните интереси, или когато със зъби и нокти драпат за някаква си субсидия?
При тази своя политика атакистите не трябва да се чудят, че от една от най-стабилните в рейтингово отношение партии социологическите проучвания вече показват, че електоратът им значително намалява.

Станете почитател на Класа