Едно виждаш, друго купуваш

Вече не е необходимо да се измъквате „по пантофи“ от работа или да прекарвате цялата си свободна вечер в огледи на апартаменти. Агенцията за недвижими имоти Bulgarian Properties стана първата у нас, която предлага огледи по Skype. Така хем клиентите пестят средства и време в безкрайни обиколки и пътувания из града, хем и списъкът с желаните имоти силно се стеснява. Дотук няма нищо лошо. Дори е похвално, че компаниите търсят иновативни подходи в битката за клиента, и то все приумици, които работят в негова полза и пестят от времето му.
Проблемът е обаче, че не всичко, което се описва, на практика излиза точно така. Не са редки случаите, когато даден имот на картинка или на запис изглежда по един начин, но когато се види на живо, изникват уж дребни недостатъци.
И с имотите, и дори с хората е така. Да не говорим, че българинът вече се научи, че е най-добре „око да види, ръка да пипне“. Затова оглеждат повече от 10-ина варианта, преди да отдели най-предпочитаните 3-4 оферти. И дори жилището по Skype да му хареса, пак ще отиде да го разгледа. На практика стигаме до все същия извод - с онлайн наблюдения до офлайн сделки за имоти едва ли ще стига. Но поне ще се отсеят офертите, които дори и на картинка през интернет не изглеждат добре. А и кой знае, след като хората се женят, без никога да са се виждали, може би не е далеч и денят, когато и ще пазаруват жилища, без да са ги огледали.

Станете почитател на Класа