Проф Евгений Дайнов: Трябва да минем поне през още едни избори

Когато през месец юни на 2012 година окупирахме „Орлов мост" тръгна процес на нормализация. Още тогава се разбра, че предстоят до 10 години, докато този олигархичен модел не бъде изчегъртан. Оттогава виждаме как друса неперкъснато, но всяко друсване поражда нещо като нормалност. Друсат гражданите, но въпросът е, че те могат да отвоюват територии на нормалност и да формулират какво е нормалност.
Трябва да се мине през тези избори и поне през още едни, за да може да се каже, че са възстановени контурите на нормалността.
Без партии не става. Нямам нищо против избори. Нямам нищо против чести избори. Живеем в свят, в който дори най-добре структурираните партии не могат да бъдат това, което бяха. Партиите могат да си вършат работата, ако действат като военен флот. Всяка партия трябва да взаимодейства с много граждански структури покрай себе си и оттук вадим извода, че гражданите трябва да влизат и в комисии, и в листи. Светът се промени и няма партия, която може да свърши всичко. Давам на това правителство кредит на доверие. /По БНР/

Станете почитател на Класа