Сини междуособици

Междуособиците в СДС нямат край. Тъкмо атаките на бившия лидер Пламен Юруков срещу сегашното ръководство на партията позатихнаха и столичната организация възропта срещу Мартин Димитров. Основната причина – предизборните листи били наредени „на тъмно“ и против устава. До късно в понеделник СДС-София заседава дали да изключи Димитров от редиците си, като в крайна сметка отложи решението си за след изборите.
Така симпатизантите на партията, които оптимистично се надяваха, че броженията на „Раковски“ 134 са само част от предизборните интриги, ще следят предстоящите парламентарни избори със затаен дъх поне по две причини. Първо, за да научат резултатите на Синята коалиция, която се приема много противоречиво в СДС, и второ – за да разберат какво ще е бъдещето на партията след вота. Шефът на столичните седесари Борислав Бориславов дори прогнозира, че бъдещето на партията е застрашено, тъй като има опасност тя да бъде погълната от неродената още синя партия, която щяла да се изгради на основата на Синята коалиция.
Мъглата, която е надвиснала над СДС и многобройните конфликти вътре в партията, е очевидна. Както е очевидно, че противниците на Мартин Димитров ще изградят тактиката си на базата на това какъв резултат ще постигне Синята коалиция на вота.

Станете почитател на Класа