Сценичните работници, фенове на Локо: "За президентшата го направихме!"

Нереализираните художествени стремежи на двама сценични работници от Софийската опера белязаха цялата седмица, превръщайки се в най-коментираната новина в България. Сякаш черният надпис "Локо София" хвърли сянка върху всички останали събития в страната – важни или Волен.

Този вандалски акт с железничарски привкус на японска територия отне вниманието от поредния цирк у нас – спирането на партийната телевизия на Атака - "Алфа". От това като цяло се трогна само твърдият електорат на партията, който се топи по-бързо от "златен пръст" при 1064 градуса по Целзий.

 

Десислава Радева при кралицата

 

Теориите на конспирацията около "спирането" на телевизията бяха подгрявани от течащите на екрана политически послания за правителството, Сорос и Истанбулската конвенция. Никой не се замисли за другия вариант - може би Волен Сидеров е почерпил екипа на телевизията за добрата им работа като им е демонстрирал и своите умения на барабаните?

Комбинацията "махмурлук-главоболие" би обяснила черния екран и липсата на съдържание, а спекулациите за политически причини за спирането е хитър начин да се замаскира това.

Два дни по-късно (точно колкото отнема тежък махмурлук след определена възраст) драмата приключи и "Алфа" отново излъчваше нормалната си програма. Ура! Пак няма смисъл човек да я гледа, но поне е хубаво да знае, че има възможност.

 

https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0390/0000390747-article2.jpg

 

Всичко това обаче доведе до (поредния) раздор между Сидеров и Валери Симеонов от НФСБ. Той някак удобно съвпадна с поредния вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3", който ще се гласува следващата седмица. Този път БСП искат правителството да си ходи заради проблемите в здравеопазването, но да не вземе накрая да стане така, че да си иде заради проблемната връзка между лидерите на НФСБ и Атака?

Не мислят за народа - да ходиш да гласуваш в снега не е особено приятно, сняг сигурно ще има, грип върлува...

Самият Симеонов обаче сътвори още по-сериозен скандал, след като нарече протестиращите майки на деца с увреждания "група кресливи жени" с "уж болни деца". Хулим депутати, че за цял мандат не се изказват дори веднъж в парламента, но това изказване е пример, че понякога е по-добре да си мълчиш.

Но какво да очакваме от група кресливи мъже, които уж са политици?

За друго събитие на политическия фронт беше напълно очаквано никой да не го е грижа. Става дума за посещението на президента Румен Радев при британската кралица Елизабет II. От т.нар. "среща на държавните глави, които обаче не управляват" не се получи поредният скандал за облеклото на първата ни дама – просто всички бяха заета да фотошопват "Локо София" върху Луната, пирамидите, мемориала на Линкълн и пр.

Или както сценичните работници са казали пред японските власти: "За президентшата го направихме!".

В същото време у нас стана ясно, че за премиера Бойко Борисов не стоят на дневен ред нови санкции срещу Москва заради случая "Скрипал" заради липсата на доказателства. Това стана малко след като Цветан Цветанов беше коментирал колко тревожни са същите тези доказателства.

Хубаво е да ги синхронизират малко тези позиции, че от объркването ще ни заболи глава… Но по-добре главоболие, отколкото "Новичок".

Същевременно стана ясно, че бившата кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева ще бъде пусната под домашен арест след 6 месеца зад решетките. С оглед на това колко окована я държаха при посещения в болници и съд, излизането й от ареста на теория би трябвало да причини масова истерия и страх сред обществото.

Странно защо обаче никой не се оплаква от това, че болна жена, обвинена за взимането на подкуп, няма вече да носи повече вериги от граф Монте Кристо…

Като стана дума за съдебни неволи, антикорупционната комисия с твърде дълго за изписване цяло име и развлекателното му съкращение КПКОНПИ поиска запор на имуществото на Ценко Чоков – друг любител на веригите, ланците и украшенията.

Бившият селски кмет и близките му изглежда разполагат с имущество за над 3,2 милиона лева. Повече няма какво да се каже, освен "В този живот селски кмет да си".

А след като миналата седмица варненската "Дупка" и няколко десетки милиона минаха по-скоро незабелязано покрай обществения взор, в края на тази столичани се разтревожиха за единствената дупка, която не искат да виждат запълнена - Дупката на "Кристал". Ситуацията се оказа малко "минал някой, видял нещо, направил си изводите".

В крайна сметка столичния кмет Йорданка Фандъкова успокои - дупката ще си стои. Искрено се надяваме това да не важи за всички останали из столицата (че и страната)...

Като добра новина можем да посочим това, че България догодина няма да участва в "Евровизия" и БНТ няма да харчи грешни пари за конкурса, който е малко като сезон на "X-Factor" – радват ти се докато пееш, после никой не те помни, освен ако не започнеш да правиш тъпи дуети с Криско.

Тайният план е да изчакаме Крисия да порасне и да я изпратим след няколко години за сигурна победа с песента "Беше детска планета (после дойде чичко Тръмп)".

А ако новинарският обзор за седмицата ви е натъжил, само ще ви напомним, че Канада легализира канабиса – ето идея за бърза екскурзия.

Станете почитател на Класа