Газови фантазии за смях!

Русия ще ни даде втората тръба на “Турски поток – Урааааааа..! А Турция, на чиято територия тя ще върви, какво ще каже и ще ни я даде ли?

Медиите гърмят със сензацията. В тях свирят фанфари. Фанфарно тръби енергийният министър Теменужка Петкова.
“Турски поток” през България.

Тези фанфари са фанфарите на един забравен вицепремиер – Бакърджиев, с които ни натресоха най-високите цени на газа в Европа.

 

 

Те са фанфарите на експрезидента Георги Първанов, обявил Тройния шлем. Който ни излезе над 3 милиарда евро хвърлени бадева. Заради този шлем Центъра (Москва) отстрани Първанов – всичките ни партньори на Запад отказаха категорично да контактуват с него и той му стана безполезен.

Както е казал немският философ Хегел – историята се повтаря – първият път като трагедия, втория път – като фарс. Днешното й повторение е фарсът.

Енергийната министърка на България съобщи, че “Газпром” ОФИЦИАЛНО обявил, че тръбата ще завие към България. Ето го ОФИЦИАЛНОТО на Газпром – в Туитър!?!?!?!? (давам картинката). В политиката може да се изявяваш в Туитър, в бизнеса обаче туитването е НИЩО И НИКОЙ!

Но парламентът практически единодушно прие актуализацията на енергийната стратегия на България – предизвикана от този туит, който виждате.

Давам и сайта на Газпром с деловите им новини. В информацията за всички срещи на ръководството на газовия гигант с Унгария, с OMW от Австрия и др. (да не броя всички разговори от вчера ид нес) изрично се подчертава, че * тепърва ще се ОБСЪЖДА, а не ще се решава евентуално накъде и кога и как ще завие втората тръба на Турски поток (към нас или към Гърция) //www.gazprom.ru/press/news/

“Газпром” знае правилата, макар че ги спазва само за партньори с нечуплив кръст. Нашенските подлоги не ги знаят. Забравиха все пак да попитат Ердоган за фанфарите преди да ги надуят. Защото не Москва, а той в крайна сметка ще определи пътя на втората тръба на “Турски поток” – все пак изборът на посоката ще се извърши на турска територия, с решението и логистиката на турското правителство.

Родните подлоги крият, че освен под петолъчките на Кремълските кули ще трябва да се кланят и пред полумесеца на президентския дворец в Анкара. Ама много да се кланят. И дарове да дават, и дарове да взимат. Парите от поредната афера ще са дар за Москва. Политическите, верско-религиозните и емиграционните дарове ще са от Ердоган за България.

Това резултатът от фанфарите на парламентарното заседание и на правителството. Подложихме се на Русия, но заедно с това предоставихме възможност на Ердоган да ни изнудва. И да се търгува на нашия гръб и на наша сметка с Москва.

 

 

 

Станете почитател на Класа