За коледния бонус на един редови полицай – разказ от първо лице

С риск да му навредим на човека от системата на МВР ще го качим, защото това е истината и докато 30 000 полицаи и жандармеристи не минат на страната на народа да не питат защо само по 100 лева.
Един месец бунтове в цяла България изяде обещаните – 100 милиона лева от Бойко, надяваме се най – накрая МВР да се осъзнаят, че се води война от страна на управляващите с народа на България и да вземат най – накрая страна, но не тази която им диктуват по радиостанцията!

 

Национален протест срещу безобразията в България

 

ЕДНО КЪМ ЕДНО:

 

В навечерието на предстоящите празници, обикаляйки отново от адрес на адрес опитвайки се да усмиряваш „мирни“ граждани се прокрадва новина за коледен бонус към иначе доста малкото възнаграждение ( сега ще ме нападне мнозинството , че видиш ли полицая взима много пари.. но това не смятам да го обсъждам.

Ако някой желае ще му предоставя униформата за едни дежурство )

 

Снимка на Александър Кирилов.

 

До тук се усеща радост и еуфория ( все пак за скромната ми служба от почти 7 години това си е жив празник , нещо като Коледа на Коледата) Отварям да прочета заповедта и уауу… Награждават ме послучай добре свършената работа през годината със зашеметяващата сума от 100лв ?!?

 

https://arhiv.marica.bg/f/news/831/640_c6a9f9d3d7281fdadea5ae466cef4dd2.jpg

 

И тук рязко мислите ми се сменяват в друга посока ? Какво съм свършил през годината, че да получа този огромен бонус? Реагирал съм на всички сигнали които съм получил , предотвратени кражби , спасени животи , хванати пияни водачи които биха блъснали нашите , вашите деца ?

 

http://kanal3.bg/assets/uploads/gallery/117676_660_370.jpg

 

Изслушани съдбите на стотици хора .. в опит да им помогнеш по някакъв начин ( до колкото ти позволява абдикиралата система ) Затова че пазехме границата в нечовешки условия , затова ,че празниците не си си вкъщи при семейството.

Затова че хората те плюват без дори да са имали пряк контакт с теб ( само защото си в системата и до толкова им позволява умствения капацитет) затова че се изправяш пред народа когато положението не ти харесва и на теб , чудиш се как да вържеш месеца но все пак дълг.. за да пазиш шепа хрантутници от хорската любов ?

 

https://i.pik.bg/news/608/660_f938dcfd0de7ce760f678ccdf0ee531c.jpg

 

Сега някой ще каже ,че има хора които и толкова не взимат и , че сам съм си избрал работата. Съгласен съм , но когато има отделени 100 милиона за заплати в МВР , а получиш „награда“ от 100 лв се питаш аджеба къде отидоха тези пари ? Кой открадна от мен ? Нали МВР е министерството което води превенция срещу кражби ?

 

http://www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2015/01/Capture1.jpg

 

Защо в МВР се краде в особено големи размери ? Защо си купуваме кубинки , тениски , канцеларски материали с лични пари ? Защо едни кубинки на пазара струват 40 лв, в МВР 120?

Народа иска добре облечени , културни и можещи служители ! Как да стане ?! Кой грамотен и искащ да промени нещо ще седи и с гордост ще носи униформата ?

Как ще бъде мотивиран да не вземе 20-те лева подхвърлени от поредния самоповярвал си селтак ? Как абдикиралата МВР ще намери читави кадри и ще задържи можещите и знаещите ?? Ами господа управляващи няма как ….

Защо 90 процента от колегите ще ходят да бачкат в строителство и т.н (за което са третирани като престъпници) само и само за да изхранват семействата си , защото с 800лв не се живее лесно. Та се зачудих защо е тази подигравка ? Отговор сам за себе си нямам …

Нямаше да ме хване яд ако някой беше излязъл и казал „Драги служители откраднахме парите и за Вас не стигнаха. Съжаляваме но се уакахме за пореден път“ а не “ много добре сте се справили ей по 100 лв“ само консумативите за годината не може да покриете с тях драги управляващи….

Аз лично не съм съгласен с поредната подигравка от страна на министерството към служителите си. Лично ще даря 100-те лева за „Подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР“ не че са ми в повече даже напротив ..

но имам чест и не смятам че тази подигравка ще ми оправи празниците , но тези 100 лв за тези деца ще са много.. Призовавам колегите да направят същото.. управляващите няма смисъл.. те са свикнали да си „берат“ за тях не за другите …

Искрено ваш недоволен и разочарован

А.Кирилов

 

Искрено ваш недоволен и разочарован

Станете почитател на Класа