Активни по стахановски

Много амбициозна програма си постави правителството на последното заседание. Само за пет часа – от 10 до 15 ч., министрите прехвърлиха по-голямата част от дневния ред, в който имаше 55 явни и едно скрито проекторешение.
Тази прекалена активност може да се обясни най-малко по два начина. Първо – в продължение на няколко месеца министри и замове бяха впрегнати в предизборната битка. Как в това слънчево време да се занимават с някакви си скучни точки и параграфи, като трябваше да режат лентата пред селски чешми и детски пързалки?
Но съществува и още едно възможно обяснение: може пък министрите да не са успели да изпълнят всичките поети ангажименти? Затова е важно да бъдат разгледани, обсъдени и парафирани поне тези, които не търпят отлагане. Като например да бъдат назначени точните хора на точните дипломатически постове.
И няма смисъл сега бъдещият министър-председател да се цупи като малко дете, защото няма нищо ново под лятното слънце. По-паметливите са гледали няколко подобни серии на този филм.
Живот и здраве да е, ще видим как ще е следващият път, след четири години.

Станете почитател на Класа