Сидеров може да е всякакъв, но извеждане на депутат с жандармерия от предаване e гаф на БНТ

Кошлуков трябва да даде обяснение той ли нареди това шоу, което никак не е безобидно

 

 

Сидеров е агресивен, скандален, болен, луд. Всички се упражняват с оценки за него.

Сидеров може да е всякакъв, но най-големият скандал от злополучното предаване „Референдум” го направи БНТ, а не той.

Жандармерията да извежда участник в тв предаване – „Нема такава държава”!

Дотам ли се простира професионализмът в националната телевизия – като водещи и редактори не могат да удържат положението в едно предаване, да викат жандармерия в студиото?! Не можаха ли да прекъснат предаването с някаква заставка или реклама и да продължи, след като въведат ред? Те пак го прекъснаха, но показаха на зрителя как жандармеристи в униформа идват да дърпат участник в предаване на живо, за да го изведат.

Само че това не е всичко.

 

 

Скандалът има и друга страна – жандармерия извежда депутат. Извежда народен представител с имунитет, без да е извършил някакво тежко престъпление. В случая дори не става дума за бой и физическа разправа.

Нещо не е наред.

Сидеров е известен скандалджия, но онези, които се възмущават от него, да не се радват (а някои дори коментират, че му е малко и трябвало да го набият).

Влизането на униформени в предаване живо, за да изведат депутат, не е пример за демократична държава. Нито е добър знак към зрителите.

Това може да стане само с нареждане отгоре. Дали Кошлуков е казал да пуснат жандармерията или някой отгоре му е наредил по телефона да го направи, но той трябва да даде обяснение пред обществото.

В крайна сметка това не е шоу, за което БНТ трябва да се радва, че би по рейтинг всички останали телевизии вечерта във вторник. Това е безпрецедентен скандал. Равностоен е на спирането на програма „Хоризонт” на БНР неотдавна.

Не може да се отмине като махнем с ръка, че Сидеров е луд и си заслужава да го приберат униформени.

Такива прецеденти подготвят условия униформените да влизат по нареждане и при други случаи, в които нямат място. Или създава нагласи такива неща да се показват за назидание на зрителя, с което създават страх от държавата. Подобно на цветановите акции по телевизиите от първия мандат на кабинета Борисов. Но тук няма престъпление, а неспособност на хората в телевизията да покрият скандала преди да се е развил.

Станете почитател на Класа