Херо Мустафа: България може да развие потенциала си с независими медии и върховенство на закона

България може да развие пълният си потенциал само с независими медии и върховенство на закона, каза пред Би Ти Ви новият американския посланик в София Херо Мустафа. Тя допълва, че България е млада демокрация и има много работа, за да постигне върховенството на закона.

"Не трябва да отклоняваме вниманието от него, оптимист съм за бъдещото", каза още американският посланик. Като акцент в своята работа, Херо Мустафа посочи трите "С-та" - сътрудничество, свързаност и справяне с корупцията.

Коментирайки темите на разговорите на предстоящата утре среща между българския премиер Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп, тя посочи, че във фокуса, ще е военното сътрудничество, и диверсифицирането на енергийните източници.

 

Резултат с изображение за „Херо Мустафа“"

 

Херо Мустафа посочи, че САЩ ще изпратят експертен екип, който да провери безопасността на българската ядрена енергетика. По време на разговора между Борисов и Тръмп ще се обсъди и възможността за отмяна на визите за българи за САЩ.

"Сега е точният момент да засилим двустранните отношения. Да погледнем къде сме и къде можем да направим повече", поясни американският посланик.

Херо Мустафа призова фокусът да е върху двустранната среща, а не върху политическата среда в двете страни.

Вчера бившият посланик на САЩ в София Джеймс Пардю отбелязва в свой коментар за вестник The Hill, че свободата на медиите едва ли ще е във фокуса на разговорите между Борисов и Тръмп, тъй като и двамата имат склонност да задушават истината.

В началото на разговора, започнат на български, Херо Мустафа обясни, че за нея е важно да научи езика, за да покаже уважение към една велика нация.

Станете почитател на Класа