Не е толкова важно какъв ще е обемът на американските инвестиции, а в кои сектори ще са те

Изпълнителният директор на Американска търговска камара Петър Иванов коментира посещението на Бойко Борисов, министри и представители на бизнеса в САЩ. 
„По протокол срещата между българския премиер и Доналд Тръмп трябваше да е 50 минути, но продължи 2 часа, което вероятно означава, че се е получила добра химия между двамата. Това се видя и по настроението на Бойко Борисов. Когато позициите съвпадат, нещата се получават. Имало е идея дори да не се влиза в овалния кабинет, която по-късно е отпаднала“, разказа Иванов. 

 

Петър Иванов

 

"Това е първото посещение на български министър-председател и министри в Търговската камара. 15 огромни корпорации проявиха интерес към страната ни. Те зададоха много въпроси за образованието ни Бойко Борисов неслучайно обясни, че нямаме проблем със средното образование, а с висшето. Децата ходят да учат в Оксфорд и Харвард, защото нямаме университет в световния топ 100. За нас не е важно толкова какъв ще е обемът на инвестициите от страна на САЩ, а в кои сектори ще отидат. И сега имаме много американски  инвестиции, които обаче минават през други страни като Холандия. Неслучайно и холандската страна е най-големият инвеститор у нас", каза още Петър Иванов.

Станете почитател на Класа