Кредитен рейтинг хладилник не пълни!

Властта съвсем се вживя в роля на всемогъщ благодетел, който великодушно хвърля на изгладнялата рая, когато е на кеф по някой залък от пищната си трапеза. ТРИЙСЕТИНА ЛЕВА КОЛЕДНИ НАДБАВКИ ЗА СЪВСЕМ БЕДНИТЕ НАД ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ЧИСТА ПОДИГРАВКА ПО СРАВНЕНИЕ С БОНУСИТЕ, КОИТО ТЯ ПРИБИРА!

 

А какво да кажат други два милиона българи, които вземат няколко лева над прага за бедност и не получават нищо? Защо държавната администрация и “народните“представители не поживеят една година с 500 лева на месец?

 

Властта внушава на населението, че жъне успех след успех, пълни хазната с бюджетни излишъци, става стратегически партньор на САЩ, реализира пробиви в КИТАЙ, ЮЖНАКОРЕЯ и ЯПОНИЯ. Там добре виждат, че сме елементарни дърдорковци, подсмиват ни се и вземат, каквото могат.

 

Резултат с изображение за „празен хладилник“"

 

 

Днес като голям успех се сочи повишения от международни агенции кредитен рейтинг на България.

Може ли властта да отговори как при 25 млрд. щ. дол. брутен вътрешен продукт и 9 млн. население към 1989 г. България беше на 27 място в света по индекса на човешко развитие на ООН? Гражданите имаха гарантирана работа, безплатно образование и здравеопазване, осигурена лятна и зимна почивка, обществено спокойствие без организирана престъпност, наркомания и проституция? Как с подобен БВП се издържаше 140 000 армия с 300 бойни самолета, 2700 танка, мощни ракетни войски, артилерия, подводен и надводен флот? Образователната ни система бе на челно място в света и спортуването по всички дисциплини абсолютно свободно и безплатно?

 

КАКВО РЕАЛНО ПОЛУЧАВА БЪЛГАРИНА ЧРЕЗ ВЛАСТТА ОТ ПЕТДЕСЕТТЕ МИЛИАРДА ЕВРО БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ ДНЕС, ПРИ ПОД 6.5 МЛН. НАСЕЛЕНИЕ В СТРАНАТА?

КЪДЕ ОТИВАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ, ГОСПОДА ВЛАСТИМАЩИ?

 

 

Любомир Шопов, Клуб 24 Май

Станете почитател на Класа