Студената война не е свършила

Студената война не е свършила. Тя е тук и е по-опасна от всякога. По-опасна е, защото откриха как най-ефективно да поразяват мозъците на хората. 

 

Има две неща, които ние – българите, трябва да започнем да разбираме:
1.) не сме толкова важни, колкото националистите се опитват да ни изкарат (никой не е!); и
2.) не сме толкова маловажни, несамостоятелни и неспособни, колкото русофилите се опитват да ни изкарат. 

Ще се изненадате, но двете формации (националисти и русофили, проповядващите величие и маловажност) са преплетени, а през повечето време – едни и същи. На пръв поглед това е безумие, нали? Все едно комунисто-фашисти… Но, първо: комунисто-фашистите съществуват, да, червени нацита и т.н. има и днес, а Втората световна знаем кой я започна в съглашение с Хитлер, нали така?

 

 

 

Но… сега това:

Второ: начинът на объркване и докарване на индивида до полуда, казвайки му коренно противоположни неща, е изпитан метод за манипулация. Така работят социопатите, манипулатори. Един такъв човек в живот ви… да кажем „гаджето ви“, един път ще ви се подиграва, че сте глупави или нямате дадени качества, ще се съсредоточи върху недостатъците ви – ако сте плешиви, ще натъртва това, ако сте ниски – това, ако сте прекалено високи, ще се подиграва за това. 

Защо го правят? 

 

Студената война не е свършила

 

Така разклащат самочувствието ви и ви карат да се чувствате непригодни, да се чувствате недостатъчни, да се чувствате обвързани и зависими от тях, че едва ли не без тях сте нищо. Зависимост. 

В следващия момент ви казват, без да има повод, че сте страхотни, че сте велики, имате страхотни идеи или плешивото петно ви прави секси. Пълни глупости, но ви кара да се чувствате добре, да „летите“, чувствате, че доброто, топло чувство (без да го осъзнавате) идва от тях. Те ви напомпват самочувствието, благодарение на тях се чувствате добре. Пак зависимост. 

Политиката на Страна Болшая е разбираема – бори си се за собствените си интереси; нашето поведение обаче е съвсееееем друга тема. 

Писателят Кирил Христов преди много, много десетилетия споделя: „И идат поколения, които ще покажат, че не Турция е попречила на българския народ да бъде той днес в реда на най-големите и могъщи народи в Европа, а християнска православна Русия; че по нейна вина са изгаснали много сили, много нереализирани възможности за могъщество и култура“; същевременно днес имаме ето това:

 

 

 

За контраст...някога:

 

 

 

Някога Стамболов е убит с мълчаливото съгласие (и донякъде съучастничество) на Фердинанд, за да се угоди на Николай II, който веднага демонстрира задоволството си, приемайки българската делегация за среща, като преди това я е оставил да „виси“ и да чака; в момента, в който убиват Стамболов – големия критик на руската политика, изведнъж делегацията е приета от императора… Колко такива „случайности“ са ви известни?

През цялата ни нова история ни се налага да слушаме, че трябва да сме благодарни на Русия за това или онова, все тя ни освобождава, сами нищо не можем, не си заслужава дори да опитваме, толкова сме смотани, нищожни… сещате се – маловажни

Днес пък да си „патриот“ значи да обичаш Русия. Левски каза: „Никому не се надявайте... Ако ние не сме способни да са освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство…

Днес момчета с татуировки на Левски веят руски знамена и отказват да приемат, че няма „братско“ освобождение, а един „собственик“ на робите е набил другия и го е сменил като „собственик“. 

Факт ли е, че когато беше модерно да си „демократ“ и да не харесваш Русия, за да те харесват, Сидеров написа това? Факт ли е, че днес е модерно да си русофил и дори се смята за признак на патриотизъм? Факт ли е, че днес Сидеров е един от най-големите защитници и застъпници на русофилството, който дори отбеляза: „Време е да се признае ролята на Йосиф Сталин за победата над хитлеризма“?Издевателствата на социалистическия режим са не по-малки от тези на нацисткия. И, докато Германия се разкайва за миналото си на злодей, днешна Русия се гордее със своето такова. Много е показателно. Германия днес е страна с невероятен жизнен стандарт, а немалка част от руснаците нямат вътрешна тоалетна.
Факт ли е, че най-големите паметници в столицата ни са на чужда армия, чужд цар и чужда държава? Факт е. Пред Парламента стои огромен чужд владетел, а зад Парламента има катедрала, кръстена на чужд светец, известен най-вече с две неща: че е убивал много католици и че е приел исляма по политически причини. 

Преди 3 години излезе доклад на Center for Strategic and International Studies (CSIS), озаглавен „Ръководството на Кремъл“, в който се говореше за политическо и икономическо превземане на България. Едни от най-големите компании, опериращи в България, са руски. И понеже сте „братя“, не ти плащат данъци, братушко… Полиция охранява паметника на съветската армия, а… ето ти интересен факт: в Русия първият паметник на светите братя Кирил и Методий, благодарение на които руснаците имат азбука, е открит в Мурманск, в зона с ограничен достъп, през 1990 г., при това е подарък от България, не е направен от руснаците и… няма надпис. И, понеже сме започнали с любопитните факти: паметникът е точно копие на този пред Народната библиотека в София. Авторът му е българският скулптор Владимир Гиновски.

 

 

За секунда ще оставим България и ще се преместим на по-мащабната сцена. Интересите на Страна болшая съвсем не свършват с България. Във всяка една крайнодясна и съответно анти-европейска, анти-ЕС партия в Европа се оказа, че стои руско финансиране – на Льо Пен във Франция, на Борис Джонсън в Британия, на Салвини в Италия, Унгария, Австрия, Германия… 
Кремъл играе на едро, защото може да си го позволи, отпорът там – в онези държави, обаче все още е силен и съществува баланс, у нас е…

 

 

Нито едно правителство не е заело твърда позиция срещу пропагандата в България за повече от 30 години, което някак неизбежно води до асоциации с нещо, известно в миналото като „марионетно правителство“. Това е нещо, поставяно от окупатора в окупираната територия, за да обслужва интересите му. Почти нито един политик не си е позволил да критикува с достатъчно хъс. Един от малкото примери е Волен Сидеров, който написа преди много, много години, при първия полъх на Демокрацията: „Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера“. (в. „Демокрация“, 1991 г.).

Двете държави са като болни наркомани. Единият си е признал, че има проблем и е започнал да се лекува, днес е добре и води нормален живот, другият обаче не си признава, гордее се с болестта си и си я развива. Болестта се казва болшевизъм. Тази болест не може да приеме свободата и правата на човека, тази болест може да живее само чрез убийства и терор. За да съществува обаче, има нужда от приносители. Те обикновено се набавят чрез пари. Парите, които „изчезват“ от неплатени данъци на руски компании или се плащат на свързани с Кремъл фирми, се връщат обратно, под формата на „финансови стимули“ и финансиране на медии и партии, които да сеят пропаганда. 

Медиите започват да набиват страх от Запада в главите на хората, за да ги накарат рано или късно да се обърнат срещу него и да разпокъсат ЕС, напускайки го. Така стана с фалшивия плач по Стратегията за детето, който се оказа „преведен“ от руски опорки, именно за да се всее паника от „лошия Запад“ и да се поставят под въпрос ВСИЧКИ следващи неща, идващи от Запад. 

Медиите всяват още паника, пускайки материали, които миришат на пропаганда, говорещи за тайни конспирации за убийства, намаляване на населението на света и подобни очевидни лъжи и манипулации. Неотдавна драгият читател бе облъчен с материал от някой си Жан Перие, озаглавен „Кой е виновен за намаляването на населението в света“? (медията е голяма, национална и сравнително уважавана)

Първо, кратка справка сочи, че лице Жан Перие, което да е (както е представено) независим изследовател и специалист по Близкия Изток, не съществува; източникът на информацията е някакъв руски сайт, преведен на български, а текстът е пълен с клишета, които сме свикнали да намираме в „онези сайтове“, в които обикновено пише за кемтрейлс, извънземни, световни конспирации и правителства от извънземни. Говори се за това, че Бил Гейтс поискал да се „редуцира“ населението, говори се за насилствено стерилизиране на жени от Африка; а Бил Гейтс участва в конспирация с ваксини, с които да се намалява ръстът на населението…

Така… 

Единственият популярен Жан Перие е графичен дизайнер. Най-близкото пък до „експерт“ с подобно име е Жан Перен, носител на Нобелова награда, починал през 1942 г.…

Жан е популярно френско име, а „Перие“… е популярна марка бутилирана вода. Надявам се да не чета скоро „мнение“ на „експерт“, наречен Джон Кока-Кола. 

Освен това населението на Земята не само, че не намалява, но и се увеличава, при това с шеметни темпове (може би трябваше да започна с това…!). А ето тук можете да видите как се променя населението на планетата ни:

В България има удобна маса от „съгласни“ хора и такива, на които просто не им пука. Всички сътресения в съвременната световна история са започвали от будните млади, студентски бунтове и подобни. У „будните млади“ у нас обаче от поколения е насаждано поклонничество и апатия, жажда за пари, но не и за справедливост, „за да съм добре“, в последно време мозъците им са промити от чалга култура, мятане на салфетки, дрога и алкохол, легенди за байтошово време и простащина от всеки ТВ канал. 

 

„Студентски град“ у нас е лакмус за всичко това. Не революция или бунт могат да излязат от там… най-страшното, което може да излезе от там, е епидемия от венерически болести.

https://novini.bg

 

Станете почитател на Класа