Времето на кабинета започва да тече

В понеделник министрите от правителството на Бойко Борисов ще се закълнат и вече официално ще започнат работа. Така времето на кабинета „Борисов“ ще започне да тече на 27 юли 2009 г., а дали часовникът ще навърти пълния мандат от 4 години, до голяма степен зависи от политиката на същия този кабинет. Като начало той се ползва с обществено доверие и поне засега, със стабилна политическа подкрепа.
В политиката обаче няма нищо вечно и първите индикации, че Бойко Борисов ще срещне трудности като премиер, вече се проявиха. РЗС декларира подкрепа, но лидерът на партията неколкократно заяви, че гарантира пълен толеранс за 6 месеца. От Синята коалиция възроптаха срещу министерския пост на Божидар Димитров и заради него поискаха поименно гласуване на правителството. БСП е в опозиция, но като стара партия има стратегия за всички случаи и вече обяви, че ще гласува „против“ правителството.
В крайна сметка живеем в условия на криза, която според експертите ще се почувства особено болезнено през есента.
Един успешен кабинет може да донесе само позитиви за страната. А евентуален провал на правителството ще доведе до отрицателни последици. Затова дано Бойко Борисов да успее. За тази цел обаче бъдещият премиер трябва да се вслушва и в критиките.

Станете почитател на Класа