БСП е в карантина от 2016 година, когато Нинова овладя върховете!!!

Нека да не ви звучи цинично, но кризата с коронавируса наистина отваря прозореца на политическите възможности много широко. Което е съвсем нормално - бурята помита всичко старо, разклаща нестабилното и отваря път на нови идеи, ново мислене, ново вдъхновение.

Точно заради това е странно, че в подобна буря БСП не печели одобрение, не събира политически точки, а проучванията показват обратното - плъзгане към политическото дъно.

И проблемът е банален - Корнелия Нинова!

При нея отчайващо липсва стратегия и тактика, с която като радар да бъде отчетена политическата ситуация, осмислена и след това използвана.

При Нинова имаме безкраен запас от фойерверки, но когато пушилката се разнесе, се вижда, че те са били просто фишек. Тя не знае как да постига стратегическите цели на партията, а това е висшето изкуство в политиката. То изисква маневри, тактическо надиграване, преговорни умения, дипломатически такт, обществен чар и харизма, а в тази криза се вижда, че Нинова просто не ги притежава.

В изцяло нова ситуация лидерката на БСП кара по старому. Все едно светът е същият.

Все едно и България е същата. Нинова пак продължава политическия танц с Бойко Борисов - вечното каране, постоянните медийни скандали, безкрайното заяждане, перманентната агресия.

Но всичко това е бой по незначителни теми, по странични проблеми и тази токсична политическа комбинация просто убеждава хората, че политиката е някаква конспирация, която не отчита техния интерес, а е просто театър за всекидневни идиоти.

Ето ви и пример - последните десетина дни БСП е заета със задачата на всяка цена да привика Бойко Борисов в парламента. Защо!?

Нима левицата смята, че ще може да постигне нещо с тази задача!?

Че ще успее да пробие медийната броня на премиера и да го разнищи публично!?

Това просто няма как да се случи. Борисов има удобно мнозинство, обилно присъствие в средствата за масова информация и отсега ви гарантирам, че няма да каже нещо, което не е повтарял до втръсване в близкия месец. Заради това цялото му разкарване до парламента е въртене на празни обороти.

Това е скандал заради самия скандал!

Конфликт, който е измислен, за да може Нинова да имитира дейност като пътьом взима цялата парламентарна група за заложник в този процес!

Всъщност това е притеснителното в случая!

Всички 78 депутати обслужват егото на един-единствен - лидерката на БСП!!!

От началото на тази година парламентарната група на БСП е станала единствено и само инструмент в развиването на медийния мит за Нинова.

Групата е обезсилена, обезличена, смазана и натикана в ъгъла.

Всички парламентарни страсти се развиват, за да помпат лидерката, защото нали е година на вътрешнопартиен избор и политически страсти!?

Така БСП буквално проспива стотици възможности за истински политически атаки срещу управляващите.

БСП се превърна в дресирана опозиция, която удобно изпуска всички възможности за истински удар срещу властта.

Това подсилва депресивното усещане в страната.

ГЕРБ се дънят по всички показатели, но няма кой да предложи реална и смислена алтернатива.

БСП работи в режим на обожествяване на Нинова, а това по принцип означава смазване на всяка независима инициатива или работеща депутатска идея.

В групата има експерти, има смислени хора, има представители с визия и стратегия, но те не получават терен за действие!

Така БСП се оказва в двоен капан - от една страна, медийната среда у нас е отровена от лакейство, а от друга - левицата вече е неспособна да довежда докрай своите инициативи и честно казано, няма за какво толкова да бъде отразявана!

Казвал съм го и преди - хоризонтът на Нинова е до утрешния сутрешен блок, до заглавието във вестниците. След това - черна дупка.

Липсата на стратегическа визия за нещо повече от утрешния ден буквално попилява БСП!

Това спира възможностите за комуникация с широки обществени среди, а и с другите партии, което е необходим елемент от политическата игра.

БСП е затворена като зандан, а Нинова като надзирател бди някой да не наруши карантината.

България е в карантина от месец и половина, но БСП е в карантина от 2016 година, когато Нинова овладя върховете!!!

И днес виждаме върховната подмяна - вместо да предложи визия за страната, тя тръгва да търси враговете с партиен билет.

Това е задача, насочена само към БСП, дори към свиването на БСП. Защото тъжната истина е, че за да запази властта си днес, Нинова има интерес БСП да е малка партия, без широко обществено доверие.

Така всички полезни и мислещи хора отпадат, а тя остава като пчела-майка, която коли и беси и от чието благоволение зависят действията на всички останали.

Това е цената на нейното лидерство - БСП се маргинализира и изолира.

Това буквално запушва и парламентарната група!

Много хора имат идеи, но те прекрасно осъзнават, че никога няма да получат шанс за тяхната реализация. Защото всичко се свежда до Нинова, до нейното оцеляване, до нейния публичен имидж.

Това блокиране на левите депутати е изцяло по вина на Нинова, защото за нея е важно лично тя и само тя да присъства в медиите, а останалите кучета ги яли.

Всъщност този скандален модел на поведение обезсилва всички послания на левицата.

В ситуация на криза хората искат държавничество, а не партизанство.

Точно тук дефицитите на Нинова лъсват най-драматично. Тя е пиротехник, а не политик.

Всъщност само за 4 години БСП беше превърната в карнавал, в политическа заря, която не е в състояние да предложи смислена алтернатива.

И това е нормален процес.

Когато запушиш една артерия, сърцето се пръсва.

Същото се случи в БСП.

Партията беше запушена и днес гръмва отвсякъде!

А дори и в такава ситуация Нинова не търси лечение.

Тя търси враговете. Това е единственото, което й се отдава.

Проблемът е, че в подобно състояние левицата не може да произведе нормално обществено действие. Не може да реализира инициативи, да прокара закони, да създаде алтернатива, да предложи различен път на България.

Медийната хипноза не трябва да ни пречи да видим истината.

По същество удвояването на депутатите на БСП през 2017 година нямаше никакъв смисъл, защото днес все едно имаме един-единствен депутат - Корнелия Нинова.

И за какво?

Да гледаме как центровете и епицентровете я възнасят до небесата, без зад това да стои реално съдържание и елементарен идеен устрем.

Това е причината днес важните въпроси за същността на БСП, за идейната насоченост, за политическото представителство да звучат абсурдни.

В партията на голямото его това са безсмислени проблеми.

В партията с един депутат подобни питания нямат смисъл.

И най-лошото е, че в самата БСП днес няма ресурсите и куража битката срещу Нинова да бъде доведена до край!

А е необходимо да се започне отнякъде, защото в противен случай скоро ще четем смъртния акт на партията!!!

Самата БСП се разкъсва от вътрешни проблеми, нефелни структури и неразрешими противоречия.

И първото, което може да се направи е - Нинова поне да сдаде ръководството на групата на някой друг и да се концентрира върху партията, където бомбите са навсякъде!!!

Опасявам се обаче, че ние не говорим за внятен и смислен човек, а за човек, който вече не е в състояние да види отвъд носа си.

Заради това БСП ще продължава да пропуска да отбелязва победните голове.

Тя прилича на отбор, който в момента тича във всички посоки, само не и към вратата на противника.

Вероятно заради това социологическите проучвания напоследък са толкова безмилостни към левицата.

В крайна сметка, когато мъглата се вдигне, всички могат да видят, че в най-кризисната ситуация БСП на Нинова просто изчезна в пространството и се стопи като призрак.

А това е диагноза, която вече боли, щом бъде изречена...

 

Станете почитател на Класа