Партито започва точно преди "Сънчо"

Нощни барове стават кафенета, дискотеки работят през деня, а стриптийз барове посрещат любители на голите тела от 16:00 до 23:00 часа - това е новата реалност на мерките, които трябва да ограничат разпространението на COVID-19.

 

Не е като да не знаехме, че вирусът ще промени начина ни на живот. Най-малкото, страната преодоля вече едно затваряне и всички видяхме как се отрази това.

 

Никой не иска да затвори отново врати (макар някои да наричат това заобикаляне на мерките), така че по примера на Дарвин, всички започват да се адаптират. Първо заведенията, а със заведенията - и ние.

Ако си мислите обаче, че това означава край на нощния живот, дълбоко се лъжете. Докато не бъдат затворени баровете и дискотеките, винаги ще има хора, които да искат да купонясват, и това е факт.

Просто нощните приключения ще станат по-скоро... дневни. Или най-много късно-следобедни и вечерни.

 

Разбира се, това не значи, че нещата само ще се влошат. Да, предимно ще се влошат - особено откъм броя на заразените, но има и малка частица позитивизъм, една дребна искрица на надеждата, към която трябва да се придържаме в тези трудни времена. Да разгледаме някои от по-приятните моменти.

 

Нека не се лъжем - да отидеш през деня в любимата дискотека като на кафе не си е работа. Странна е тази тишина на място, на което си свикнал да не си чуваш даже мислите. За тихи срещи на по кафе все още ги има кафенетата. В бара или в нощния клуб отиваш да се забавляваш, да танцуваш, да подскачаш и да освобождаваш всичкото това напрежение, което си събирал през седмицата. 

Решението е друго - издърпваме партито в достъпни часове дори за тези, които си лягат с кокошките. Така или иначе ако дискотеката ти се намира под земята, повечето посетители така и няма да усетят разликата.

Играеш си малко със светлините, блъскаш повечко неон и започваш рейва в 3 следобед. Така до 11 вечерта повечето хора вече ще са изпопадали от умора или ще се търкалят пияни. В страни като Полша така или иначе това си е традицията - започваш пиенето по някое време в късния следобед и час-два преди полунощ вече си "готов". 

 

Хубавото на времето навън е, че така или иначе към 5 следобед вече е започнало да се стъмва, та поне цялостната обстановка ще пасва напълно.

 

Достатъчно тъмно, че да не изглеждаш нелепо, нагласен в хубавите си дрехи "за излизане" или сложила 3 кила нощен грим. Достатъчно тъмно и за това спокойно да излезеш натряскан като казак от бара, докато някакви окъснели хора се прибират от работа, и да се надяваш, че лекото залитане ще бъде прието за умора от преработване, а никой няма да те разпознае и да те спре за едно "Как си?".

В дневните дискотеки даже маските няма да пречат, напротив - с маска всеки изглежда по-загадъчно, а някои със сигурност изглеждат по-добре. От предпазните средстван няма да можете да се чувате, но в баровете да чуеш някого така или иначе е кауза пердута.

Допълнителен бонус е, че ако си се наквасил достатъчно за късната емисия новини, все пак ще можеш да излезеш от бара с увереността на човек, чието лице не се вижда. Вярно, в такава ситуация шансът да останеш с омацано от повръщано лице категорично се повишава, но никой не е казал, че няма да има рискове.

 

Ако наистина държиш на парти живота си, може дори да се окаже, че коронавирус правилата само ще го подобрят. Най-малкото - с това изместване на купона преди "Сънчо" само ще съкратиш онези излишни няколко часа между края на работния ден и началото на партито, в които така или иначе не правиш нищо смислено.

 

Сега директно след края на смяната се мяташ към бара и вечерта може да започва. Вярно, може да има смущаващи моменти - като това да попаднеш на някой малък рок концерт със сако и вратовръзка, или просто с износен стар анцуг на дупки, но на кого реално му пука? Така или иначе ще сте 30 души макс. 

Истината е, че за истинските парти животни часът на купона е без значение. Освен ако, разбира се, не ти се налага да се прибираш с градския транспорт - нещо, което вече ще е много по-лесно за постигане и никой няма да ти мрънка, че си тръгваш твърде рано. Тъкмо ще спестяваш пари от таксита.

Възможността за пиене и танци обаче остава. Дори става по-достъпна за всички възрасти и всички онези тъжни чичковци, които искат да избухват с тийнейджъри, доволно могат да потриват ръце.

 

Всичко е възможно, стига само да се спазва дистанция и да са взети всички необходими противоепидемични мерки. А нека сме, честни, какво по-добро от това. Никой не обича блъсканицата в дискотеките.

 

Сега ще можеш да си подскачаш, да си танцуваш и да се кефиш, без някой да се блъска в теб (освен ако не става дума за погото по метъл концертите, за него ще ни е малко тъжно), или без досадни двойки да обменят слюнка на 30 см от лицето ти. Вече на никого няма да е позволено да обменя точно слюнка и особено с хора, с които се е запознал преди малко.

Това може и да убие духа за някого, но нека сме честни - бихте ли си разменяли секрети с непознати в точно този заразителен момент? Всички трябва да правим жертви, а и все пак никой не е отнел възможността да си мятате похотливи погледи с новата ви избраница през три маси разстояние. За всичко останало има размяна на фейсбук профили, мръсни чатове и голи снимки.

А за онези, на които това не им стига и искат малко по-жив стимул, все пак и стриптийз баровете трябва да изкарват по нещо.

Сега обаче пипането ще е още по-забранено, а бакшишите ще се пращат през Revolut. Зимната дегизировка на дебелите якета, зимните шапки и медицинските маски пък ще осигури необходимото прикритие, за да не влизаш в подобен род заведения със зачервени от срам уши.

 

Много преди коронавируса и паниката от него Queen пееха, че шоуто трябва да продължи. И то ще продължи.

 

Поне докато нещата не се върнат към нормалното или държавата не реши да въвежда пак по-сериозни затваряния. Което дойде първо.

Станете почитател на Класа