Белинотерапия

Съвсем я оцапахме с новия вирус – така я оцапахме, че не обръщаме внимание на баналните болести, които си ни морят открай време. Слава Богу, освен здравно министерство си имаме и съдебна система, която да открива нови методи на лечение!

 

„БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ с възторг съобщава, че „Узакониха лекуването на рак с белина“.

Далеч преди американския президент да ни препоръча белината вътрешно като средство против коронавируса, български откривател успешно продавал срещу 70 кинта флакончето чудодейно лекарство против рак. При направените анализи се оказало удивително съвпадение на съдържанието на шишенцето с това на баналната белина, продавана за левче килото, само че доста разредена.

 

Съдът не успял да открие пострадали от авангардната терапия, затова прекратил делото.

 

Пийте белина, господа! Помагала и срещу пясък в бъбреците!

 

„24 ЧАСА“ ни запознава с друг авангарден метод за подсилване на имунитета – „Навикът с гризането на ноктите всъщност е полезен за здравето“. Напълно сериозно – „Специалистите от университета „Макмастър“ са провели изследване, доказващо (…), че чрез гризането на ноктите в тялото попадат мръсотия и бактерии, и именно в това се състои ползата за здравето. Учените равняват лошия навик с ваксина. Те обясняват, че количеството на попадналите в организма микроби е толкова малко, че тялото лесно може да се справи с тях и да развие имунитет“.

Ваксината на „Пфайзер“ пасти да яде – ние ще си гризем ноктите и ще оцелеем!

 

Малко кръвожадно подхожда към пандемията ексдепутатът Николай Слатински в „УИКЕНД“ – разсъждавайки какво би трябвало да се направи на властта, проспала цяло лято с пищов под възглавницата задаващата се втора вълна, той ни връща към сталинските времена, когато „Сигурно щяха първо да я изгорят на клада, сетне да я хвърлят с воденичен камък на шията в язовир „Искър“, после да я разстрелят край стената на собствения й непукизъм, накрая щяха да вържат ръцете и краката й за опашките на четирите коня на конниците на Акопалипсиса и тези коне щяха да бъдат препуснати в четирите посоки на компаса…“

 

Дотук – както и да е, строго, но справедливо. По-лошото следва – г-н Слатински се обръща директно към Господа, за да го попита защо народът ни е така наказан. Нищо лошо – всеки ден милиони хора говорят с Господ. На това му казват молитва. Лошото е, когато Господ отговаря – на това му казват по друг начин, който лекарите наричат диагноза.

Та, Господ-Бог отвърнал на бившия депутат и спец по национална сигурност: „Защо ли? И още питаш! Ами погледни този народ как ходи по улиците без маски, как не вярва във вируса, как игнорира мерките, как реди конспирации след конспирации! Ти на мое място какво би причинил на подобен народ?“.

 

Ласкателно е самият Господ да се интересува от мнението ти за своите действия. Да пожелаем на г-на Слатински повече контакти от тоя тип, за да може да дава мъдри съвети на ползу роду.

 

Добре, че е „ТРУД“ да разведри обстановката с кратичката анотация на нов филм – „Водка по чеховски“. Новият руски филм започвал така: „Нощен клуб. Чутовен купон. Младата Надя (Надежда Игошина) пие и танцува. Доста се налива. На другия ден я виждаме с по-голямата є сестра Валя (Евгения Соляних) в запусната вила в жалък район. За разлика от хубавата купонджийка Надя, тя е над 30, не е особено привлекателна и е тип чеховска интелигентка“… Антон Павлович сигурно се превърта в гроба, но преразказът продължава – явява се нещастно женен обект на желанията, а след него „вече идва ужасно смешното – съпругата му (Яна Троянова) е облечена в анцуг и гледа телевизия, хрускайки чипс.“

 

Продължавайте да се смеете – помагало повече от гризането на нокти и белината!

 

 

Румен Белчев

Станете почитател на Класа