Нокаут във "Ваксин сити"

Неделя

 

Имам идея за културен проект в духа на новите реалности: поп-фолк клуб само за ваксинирани. Ще го нарека "Ваксин сити". Искам да е артистично място, където да си имаме доверие, без значение какво се случва на сцената. Сигурен съм, че доста интелектуалци ще го посещават, особено след както чалгата показа, че също може да бъде прогресивна. С каквито се събереш, такъв ставаш. Питайте Азис.

Съвсем не в тая връзка - разочарован съм от българските телевизии. Ако никоя няма да дава мача Джошуа - Пулев, отказвам повече да им гледам напоителните ковид емисии. Едно нещо си струваше да покажат през годината, а те решиха, че баш здравето на Кобрата не ни вълнува.

Той, апропо, вече е в Лондон и спазва всички мерки, за да не навреди на никого, освен евентуално на съперника си в събота. Как мислите, вирус или мозъчна травма са по-интересни за гледане от населението?

 

Понеделник

 

Чувам, че нямало да може да се минават граници, ако не си ваксиниран. Доста кофти новина за бежанците. Сега либерални ли политики да провеждаш, имунизационния им паспорт ли да проверяваш? Много тънка се оказа границата по линия на човешките права. Абе, здраве да е!

Аз предлагам най-напред да ваксинираме националния отбор по футбол. Вие за по-големи туристи от тях сещате ли се?

Пристига първият фризер за ваксина, транспортиран наопаки. Не виждам проблем, особено ако складираме и ампулите в него наобратно. Ние традиционно нещата с главата надолу ги правим.

Надвечер в "Черешката на тортата" всички се подиграват на някакво случайно момиче, което не може да готви, но въпреки това има инстаграм. Още няма стаден имунитет за зрителското ни презрение. Колко още ще трябва да чакаме да се изобрети ваксина срещу елементарната телевизия?!

 

Вторник

 

За мен Уилям Шекспир ще остане в историята като един брой гениален драматург и един брой ваксиниран дядо.

Дано този вторият напише нещо, защото в момента е по-актуален. Без замисляне ще го поставим и ще аплодираме. Сега целият свят е сцена. Само още не знаем дали е с цена. Абе, руснаците толкова ли не намериха някой Чехов да го боцнат публично, че да им оценим и на тях творчеството?

Чета, че вече имало ваксина за шмъркане. Имам натрапчивото усещане, че това е добра новина за Волен Сидеров. Може би именно в нейното разработване участваше навремето, като разправяше, че бил част от процеса.

Според мен, ако искаме да ангажираме младите, трябва да помислим за ваксина в наргиле. Отбелязвам си го като идея за клуба. Все пак трябва да си помагаме с каквото можем. И без това бизнесът с наргилетата пострада най-много от дистанционното обучение.

 

Сряда

 

Учеха ни като пионерчета, че най-важен е личният пример. Затова толкова много лични примерни дейци на културата имат значки на профилната снимка във фейсбук.

Няма по-въздействащ обществен акт от нечия бегло позната физиономия с лозунг под носа. Не че човек не може да се ориентира и иначе, но друго си е да се заявиш в специална рамка. Нищо не е затвърдило мнението ми по даден въпрос така, както мнението на някого, когото не харесвам и е на обратната позиция.

Всъщност това ми е основният източник на информация напоследък. Чета какво споделят определени хора и мисля противоположното. Наричам ги фризер инфлуенсери. Важни и полезни са, но се опасявам, че ги транспортират наопаки. Но може и аз да съм крив, знам ли. Вече всичко е толкова объркано, че кой крив, кой прав, ще стане ясно като мине изпитателният период. Свободни сте от отговорност.

 

Четвъртък

 

Оставени сме сами на себе си, но как да си имаме доверие?

Ето, и от щаба казват, че самолечението крие най-големи рискове. Може яко да оплескате нещата. Така че, моля ви, оставете на специалистите да ги оплескат; това е тяхна работа. Престанете да се опитвате сами да се оправите! Иначе се оправяйте както можете.

Честно да ви кажа, последната ми надежда за човечеството е в кибернетичния напредък и стискам палци тоя път да случим на свестни чипове. А те се надпреварват да ми обясняват, че във ваксините нямало такова нещо. Защо няма, питам аз?!

Нашите опасения са не към технологията по принцип, а само към тая, която се разваля и не бачка. Ето, и с месинджър имахме проблем едва когато се срина. Пробив в комуникацията. Така и не разбрах, че спрял да работи, докато не проработи пак. Почти като останалите ни противоепидемични мерки.

 

Петък

 

Мачът Джошуа - Пулев няма да го гледате по телевизията, не е за тях черешката на тортата това събитие. Скъпо излиза да се поеме отговорност и за този национален приоритет. Отделянето на ендорфини е лекарство, което здравната каса не покрива. Погрижете се сами, 3 лева струва самолечението в платформата DAZN.

Да, знам, че е въпрос на принцип, но такива липсват у нас по принцип. В интерес на статистиката и обществото бойците трябва да бъдат измерени с маски. Евала за мерките им!

 

За мен Уилям Шекспир ще остане в историята като един брой гениален драматург и един брой ваксиниран дядо.

 

За мен Уилям Шекспир ще остане в историята като един брой гениален драматург и един брой ваксиниран дядо.

 

От телевизионните формати знам, че ако има скандал, ще се гледа повече. Затова и поведението на Пулев на кантара е малко на кантар. Заканва се на Джошуа, все едно е пред "Син сити", ама от едно време, когато ваксините се биеха където сварят, страничните ефекти не се дискутираха и всички се пазеха взаимно с охрани.

Ония години маски носеха само специалните части при акция. Но пък от друга страна, не сме ли всички ние вече специални части, а?!

 

Събота

 

Дано не се срине фейсбук днес, защото дойде моментът пак да споделим вижданията си за професионалния спорт от гледището на наивни зрители. Все пак всяка възможност за изява на Кубрат е възможност и за наша изява, но по-евтина.

Ще ми се пръсне сърцето от напрежение, дано да не е някакъв симптом това. Нашият излиза под звуците на "Притури се планината". Кофти поличба. Какви са тия притуряния?! Звездите се достигат с "Излел е Дельо Хайдутин". И с по-точни десни прави.

Впечатлен съм колко издържлив е Пулев. Личи си, че е истински българин, по търпението да понася удари. Искрено се надявах да си останем само с един локдаун, обаче след кратко съвземане идва и вторият. После лампите угасват, време е да си лягаме.

Аз съм доволен в крайна сметка. Добре похарчени 3 лева за национална самооценка. Разбира се, че струваме повече, но засега това ни е таванът на потребителската кошница.

Станете почитател на Класа