Проверки, но с резултат

Новият кабинет започна масови проверки на министерствата, за да види в какво състояние намира държавата. Проверките не подминаха и Министерския съвет. По предложение на Народното събрание и по препоръка на премиера Бойко Борисов Сметната палата започва пълен одит на бюджета и имуществото на „Дондуков“ 1 . Така ще се разбере какво е наследството, останало от предишното правителство. Логично и нормално е всеки нов управляващ да знае какво точно ще управлява. Още повече че до момента излязоха потресаващи цифри за дупки в бюджетите на отделните министерства.
Кампанията „на чисто“ ще има истински смисъл, ако след констатациите на компетентните органи се вземат и съответните мерки. А именно: виновните да понесат отговорност, а работата оттук нататък да бъде организирана така, че да бъдат избегнати грешки, заради които си отиде предишното управление.
Ако обаче спре само до ниво констатации, проверките ще добият вид на пиар акция – много шум за нищо. Новата власт декларира, че има политическа воля за действия. Дано!

Станете почитател на Класа