БСП е узурпирана и с еднолично ръководство

БСП е узурпирана и с еднолично ръководство
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.01.2021
  • Сподели:

Изключването на Георги Гергов от Националния съвет на БСП по искане на Изпълнителното бюро е нарушение на устава на партията. Това каза за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив журналистът Велислава Дърева.

 

По устав Гергов може да бъде изключен единствено и само от основната партийна организация, в която членува.

 

„След като напусна Националния съвет той вече не е член и няма как да бъде взето такова решение. Обосновката за това действие идва и със съучастието на контролната комисия, която би трябвало да бъде пазителят на устава на БСП“, каза Велислава Дърева.

 

Според нея освобождаването на Гергов от Националния съвет е нарушение на този устав и едно такова решение не е легитимно.

 

Журналистът подчерта, че от четири години БСП се е променила като партия. В момента тя е узурпирана и с еднолично ръководство.

 

„Управлява се от председател, който е централизирал властта в свои ръце, а в същото време твърди, че децентрализира партията, което е несериозно“, подчерта Дърева.

 

Като най-неприемливо, опасно и погрешно политическо поведение на социалистите тя посочи, че БСП не се занимава с реална политика.

 

„Червената партия и лидерът ѝ Корнелия Нинова се занимават с интриги, натиск, заплахи, с непрекъснати преднамерени скандали, които нямат нищо общо с действителността и с адекватната политика“, която трябва да води БСП.

 

Велислава Дърева припомни случай преди коледните празници, когато депутатът от Плевен Чавдар Велинов беше изключен от редиците на БСП след телефонно обаждане. Тя определи този факт като недопустим.

 

Преди парламентарните избори социалистическата партия е в пълно разединение и според Дърева, преди вота Нинова ще търси виновните, с които да се оправдава за загубата на изборите.

 

„Като причина за провала най-вероятно ще бъде посочена пловдивската организация на БСП и всички, които не мислят като партийния лидер“, каза в заключение Дърева.

 

Още по темата може да чуете още в звуковия файл.

 

 

Интервю на Галя Митева с Велислава Дърева

Станете почитател на Класа