Чистки в БСП – епизод XXL

Чистки в БСП – епизод XXL
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.01.2021
  • Сподели:

27 януари Корнелия Нинова изпрати едно мило запитване до ОПКК – дали членовете на Националния съвет, които не са избрани в новия състав на НС, губят правото си да бъдат делегати на общинските, районните и градските конференции.

Краткият отговор на този мил въпрос гласи: Не, тези социалисти не губят правото си да бъдат делегати на общинските, районните и градските конференции по една проста причина – конференциите, както и конгресът, с а работни органи с мандат от 4 години. И няма как делегатските правомощия на когото и да било да бъдат отнети с едно писъмце до ОПКК. Според Устава това е възможно само, когато тези делегати са отпаднали от БСП поради законова несъвместимост с тяхната месторабота, или са напуснали в БСП, или са отишли в друга партия, или са напуснали страната, а също – при болест или смърт. Обяснявам това лаконично, за да не се губи широката публика в дебрите на Устава.

 

Обаче!

 

Днес, 28 януари Контролната комисия (ОПКК) се събира на светкавично заседание. До довечера ще знаем отговора. Всъщност - знаем го предварително. Каквото е поискала Нинова, това ще стане. ОПКК винаги откликва правилно на желанията на вожда. И тези над 90 души, които на Конгреса бяха изхвърлени от Националния съвет по едни черни списъци, ще бъдат лишени от делегатските си мандати за конференциите.

 

Въпросът е защо?

 

Отговорът е прозирен като целофан – за да не гласуват на конференциите при съставянето и подредбата на кандидат-депутатските листи. Защото, предполага се, ще гласуват неправилно за неправилни хора, тъй като самите те са някак неправилни, поради което и бяха изхвърлени от състава на новия НС, който пък е съвсем и напълно правилен. Толкова правилен, че няма кой да стане и да попита ЗАЩО, няма кой да оспори каквото и да било, няма кой да се противопостави на едноличното, авторитарно управление на БСП.

 

И още веднъж – защо? Защото утре Нинова ще реши,че този или онзи председател на районна, градска или общинска организация е някак неправилен, ще инспирира чрез своите преторианци извънредно заседание и ще му вземе главата на този неправилен председател.

 

И трети път – защо? Защото утре, когато Нинова тръгне да вкарва БСП в коалиция с ГЕРБ, няма да се чуе нито един глас против! Защото този глас ще бъде крайно неправилен!

 

Обърнете внимание - става дума за 90 души в цялата страна! Това е половината състав на предишния НС! Това са същите или почти същите социалисти, обявени за врагове и предатели, които през лятото свикаха уставно и легитимно две заседания на НС, но Нинова и антураж седяха на четвъртия етаж, само и само да провалят кворума, за да не бъде приет бюджета на БСП и за да не бъдат променени съгласно Устава правилата за пряк избор. После обитателите на четвъртия етаж разправяха по телевизорите, че това били „сбирки по интереси”!

 

Прочее, на много места вече се проведоха конференциите с участието на същите тези социалисти. Въпрос – легитимни ли ще бъдат решенията на тези конференции, ако ОПКК реши да им отнеме делегатските правомощия и какво ще последва от това? Ами хаос ще последва.

 

Решението на ОПКК е ясно предварително. ОПКК е просто един инструмент за легитимиране на противоуставни щения на председателката. Както и НС е инструмент и параван за едноличните решения на въпросната председателка. Ще се радвам, ако ОПКК ме опровергае!

 

Всъщност това ще бъде поредната чистка в БСП. Първо бяха прочистени политическите сътрудници на „Позитано”, наричани за кратко апарат. После, на конгреса, бяха прочистени НС и ОПКК. После започна войната срещу областните съвети. Сега войната ще се пренесе на равнище районни, градски и общински организации. Накрая ще стигне до основните партийни организации. И така – докато цялата БСП бъде прочистена от социалисти. Докато БСП се превърне окончателно от Българска социалистическа партия в едноличната партия на Нинова, която си мисли, че българските социалисти са козичките на баба – мрат да ги гушка, да ги цунка и да се снима с тях.

Всичко това – в пълно мълчание! Защото който гъкне, е враг с партиен билет и глутница тролове и хейтъри по команда се нахвърлят върху него с невиждана ярост.

 

А после искаме да спечелим изборите! С една разбита команда?!

 

 

Станете почитател на Класа