Вирусите „Мустаците на Песков“ и „Ягода“ превърнаха българските „русофили“ в русофоби

Вирусите „Мустаците на Песков“ и „Ягода“ превърнаха българските „русофили“ в русофоби
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.01.2021
  • Сподели:

Разтресеният Кремъл стовари своя „амок“ на съюзниците си у нас 

 


„На 23 януари (датата на големите протести в цяла Русия за освобождаването на Алексей Навални- б.а. ) 

 

на Путин му поникнаха мустаците на Лукашенко… 

 

Много печален завършек“. 
Така започна последното предаване на легендата на руската журналистика Александър Невзоров.  Препоръчвам го…
Предаването завърши със „Слава Украини“. 
Невзоров беше казал преди време, че всички в Кремъл ще скандират тези думи  и ще се кълнат, че са били против Путин, когато той падне. А този момент наближава, бавно, но сигурно.
Но сега думата ми е за едни други

 

мустаци-символ на лъжата

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде светъл пример за политическо лицемерие, управленска наглост и обикновена простащина, като попита журналисти дали Алексей Навални е арестуван в Германия, след като опозиционният лидер беше задържан при кацането си на летище „Шереметиево“, Москва. Поне половината рускоговорящ свят гледаше завръщането и ареста му в реално време, но мустакатият клоун на Путин обясни, че изобщо не е в час със събитията, защото карал последния ден от отпуската си.  


„Той от много години е в перманентен отпуск“, коментираха момчетата от щаба на Навални, които преди време разкриха факти за апартаментите в Париж и приказните богатства на съпругата му Татяна Навка. Макар и олимпийска шампионка по фигурно пързаляне, тя трудно ще надипли десетки милиони евро без него.  
Ала е самата истина, че в Кремъл видимо не са в час и  се доближават вкупом до пенсионирането си, което в Русия

 

 рядко е доброволно, а често е доста брутално

 

 А „безсмисленият и безпощаден руски бунт не е от полза за никого“.  
Дмитрий Песков каза също, че от руското ръководство не са чели  публикацията, описваща прецизно данните за отравянето на Алексей Навални с „Новичок“, публикувана в най-авторитетното научно  списание  в областта на медицината "Лансет" (The Lancet), като отсече  : „Медицински издания не четем".

 

 При настъпилата в Кремъл психоза, 

 

нямаше да е чудно дори, ако беше заявил, че през нощта внезапно са забравили да четат.
Ярък пример  за колективният амок на руския връх е отлагането на няколко пресконференции, след което Песков се яви, колкото да каже „новината“: „ Лъжа е. Путин не се страхува от Навални“. 


За сведение - „амок е пристъп на внезапна агресивност, безумие, лудост и умопомрачение. Изпадналите в амок са изключително опасни“. В нашия случай хем са опасни, хем се страхуват.
И се започна едно мазане в най-добрите традиции на съветската пропаганда, специализирана да казва на черното бяло. 


Борещите за свободата си стотици хиляди руснаци са наричани пионки на западните служби, пребивани, оковавани, унищожавани. Какво друго да измислят сталинистките мозъчета, като само това им е набито в главите.
В България  като по команда, наричащите се русофили се заеха да доказват, че всъщност са яростни русофоби, обичащи до болка мъчителите на руския народ.  И на българския, разбира се.
По върховете на държавата ни пък настана едно блъскане с матрьошки, не ти е работа, една борба с мутрите.
Президентът Радев, апропо, да попита Стратегическия си съвет 

 

кой създаде мутрите у нас

 

Агент Майстора от ДС ще му обясни, че това е Кремъл, да не гони своите с юмрук. Маргарита пък е на бал у Сатаната.
 Държавният глава иначе е нахитрял като прерийна лисица, даже не отвори уста да коментира открито темата „Навални“, сякаш някой ще се пресегне от Кремъл и ще го перне през устата. Той дава акъл за всичко,  но „Навални“ не се вписвал някакси в конституционните му правомощия.
 Учудващото е, че направи и една много точна забележка към премиера Борисов , който 

 

не се трогнал от отравянето на Гебрев, ама….

 

Министър-председателят наистина виртуозно ползва темата „Навални“ във Фейсбук, не и по официалните канали, за вътрешна употреба я разцъква,  за традиционните си надскачания с другия генерал във властта. 
 Който няма как да се защити пълноценно, освен с безсмислици и такива намеци, няма да тръгне да коментира

 

враг №1 на Стопанина на Кремъл, да не е луд

 

Радев  не посмя да каже дори името на отровения руски опозиционен лидер,  това име е табу и за самия Путин. 
И по случая „Гебрев“  обаче не каза основното- за естеството на отравянето на българска територия, разбира се, - с „Новичок“, от руските служби. Щяха да му кажат, че по случая има обвинени и издирвани, ако беше попитал.
Въпреки всичко, щяхме  искрено да се възхитим на такъв  уместен намек, на така точно отправената стрела, ако Радев не беше се издънил жестоко със следващите думи – премиерът  не гледал България, а бил тръгнал 

 

да освобождава „други народи“

 

 Онзи гений, който е писал изявлението на президента явно е бил в състояние на делириум. Той  си е спомнил смътно фразата, но е пропуснал да се сети, че тя се приписва на Васил Левски.  И е рядко тъпо Радев да иронизира Апостола, камо ли да  сравнява с него  Борисов в  този нелеп дискурс. 

 


Захарий Стоянов , по свидетелство на Иван Арабаджията, пише, че Апостола в присъствието на Ангел Кънчев, Димитър Общи и Сава Младенов е попитан от селяните „какъв ще стане, когато се освободим?“ . Той отговорил: „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви. Тогава

аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети,

 

 защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.“ Тези думи бяха префасонирани  и профанирани от професионалните русофили-русофоби на по-простото  и общо твърдение как щял „да отиде да освобождава други народи“. В Русия не може народът да е притиснат. Даже в царската… Да не говорим, ако е

 

под скиптъра на Путин… Питайте Румен Овчаров 

 

Този най- отговорен другар от НС на БСП,, първи сторонник на идеята да си имаме „атомна бомба“ „Белене“  , заяви в национален ефир: 
„Историята с  Алексей Навални е сюжет от селска вечеринка. … Това са сценарии, в които всички по заповед трябва да викаме :"Уууу".  Много е евтино всичкото това, което се случва, включително и българското участие“. 
Има ли смисъл да се коментира повече. По евтино не може и да бъде. Фактите нямат никакво значение, когато трябва да громиш враговете на Вожда.


Няма изобщо да коментирам изявите на Николай Малинов, който обясни, че бил в положението на Навални, на Костадин Костадинов и вся… И ВМРО ще оставя за друг път.
 Лидерът на БСП 

 

Корнелия Нинова заяви, че т.нар. случай  „Навални“

 

 е вътрешен въпрос за Москва. Естествено. Като например  убийствата на Политковская, Литвиненко, Сергей Магнитски, Борис Немцов и още стотина други политици и общественици, критици на режима… Щях да напиша и генерал Лебед , но се сетих , че той загина при нещастен случай.  Вертолетът на изключително популярния губернатор на Красноярския край и кандидат за президент на Русия,  се разби през 2002 г. на около 50 км от селището Арадан, Ермаковски район, блъскайки се случайно във високоволтова електроснабдителна магистрала.
Само трябвало да му осигурят справедлив процес на Навални, в БСП други претенции към Москва нямат, разправя Нинова.  


Не мога изобщо да си представя, че Корнелия се интересува толкова малко от Русия, та да не е прочела нещичко  за ставащото там, така, за обща култура –
  Навални бе арестуван в грубо нарушение на руските закони, съдът беше привикан в полицейско управление, за да го остави незабавно зад решетките на прочутата „Матроска тишина“, където, между другото, беше убит Сергей Магнитски.
 На „откритото“ заседание бяха допуснати само две от пропагандистките медии на Кремъл. Ала на кадрите  им се видя, че на стената виси снимката на Хенрик Ягода,  директор на сталинското НКВД от 1934 до 1936 г. Именно наследниците му от КГБ/ФСБ опитаха да отровят Навални с „Новичок“ в Томск, скъпа другарко.
Ягода, само за сведение, лично организира арестите,  наглася Московските процеси и екзекуцията на някои от  най-близките съратници на Ленин, каквито са например Лев Каменев и Григорий Зиновиев.


 В хода на Голямата чистка прочиства Партията, което не вярвам да не се знае от Нинова. Та нека помисли по въпроса за „справедливите“ процеси. От тях и много истински ленинци са пострадали. Путин следва и днес този челен опит.

 

Ягода, разбира се, е разстрелян

Когато си свършва работата. 
От един друг с мустаци, който казал по това време: „Жить стало лучше жить стало веселее.“
Наследникът му в Кремъл днес също готви голяма веселба на народа си, който ограби до шушка, а и  за всички нас. А почитатели му, особено в България,  ужасно се страхуват, че ще го погнат руснаците и ще развалят купона.  Къде отиват те тогава?

 

 

Светослав Пинтев

Станете почитател на Класа