Македонизмът е като присадена коса...

Македонизмът е като присадена коса...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.02.2021
  • Сподели:

Неделя

Не разбирам много от киноизкуство, но съм чувал, че камерата качвала няколко кила. Затова подозирам, че в тая фамозна реклама на палмови залози Фики е сниман от поне дузина камери. Другият вариант е да му е натежало повечко затварянето на фитнесите.

Какво ще ми разправя, че сега бил "момента за апартамента"; цяла година ще стане, откакто сме грижовно обездвижени за здраве по домовете. Поне никой вече не може да го закача, че нямал крака. Единият му е станал колкото двата мои; машала! Нищо лошо не казвам.

Седенето вкъщи крие своите рискове. Аз самият едвам си закопчавам панталоните, та само анцузи нося. Лагерфелд разправяше навремето, че това било признак на поражение. Не и ако носиш от марковите анцузи на Стоичков, приятелю, те са признак, че си от хайлайфа.

Заложете на сигурното, викам аз, и оставете палмите на хазарта за любителите на Дубай.

 

Понеделник

Не знам какво е "квазистручньак", македонският е сравнително нов език и малцина го владеят. Но излиза, че заради един такъв от Вардар нашите побратими изпуснали Бербатов да си го имат за официално техен. Спукват се хората да хейтят някакъв пост по случай рождения ден на Митко.

Мернах го, веднага се вижда, че е засада. Македонизмът е като присадената коса. Корените може да са същите, но винаги си личи, че е изкуственото привнасяне. Което не пречи буйно да расте.

Да не пропусна и аз да честитя на Бербатов със закъснение. Хей, неусетно стана февруари. Вярвам, че нещата вече ще потръгнат със сигурност, след като първия месец на 2021-ва малко го надценихме с очакванията. Ето, и фитнесите отварят. Липсваха ли ви лежанките?

Всички са така превъзбудени, бях забравил колко досадни могат да бъдат. От един ден функционират, а вече ми писнаха. Кога ще ги затварят?

 

Вторник

Чета, че Илон Мъск чипирал маймуна и я научил да цъка видео игри. И таз добра! То такава ще я свърши тоя. Ние очаквахме, че с технологичния напредък ще можем да впергнем барем приматите да свършат някаква полезна работа, а не да имаме конкуренция в игрите. Сега остава и на хазарт да ги свикне и сме загубени.

Палмите на първенството са за нас, ей, маймуни тъпи! Обирайте се с чиповете си и да не сте припарили в казината. Достатъчно проблеми си имаме и без вас. Чакайте и нещо за Навални да кажа, че ще излезе, че не следя голямата картинка, какво само във Фики съм се вторачил. Заложи всичко срещу крупието, но изглежда не спечели.

И, както се казва, "сега е момента за апартамента". В Сибир. Нашите либерали така се вълнуват от изхода на чужди игри, все едно и те са вътре с някой лев. Истински отдадени запалянковци и демократични политически кибици.

 

Сряда

Като стана дума за общо вълнение, Мария Бакалова е с номинация за Златен глобус! Уауауауиуа! Чудесен повод да се гордеем, дори да не сте гледали "Борат 2". Даже по-добре да не сте. Най-после усилията ни се увенчаха с успех!

Да не се залъгваме, това постижение е общо. Не само на цялата актьорска гилдия, към която това момиче принадлежи след номинацията си, но и на всички, които са допринесли за формирането й още от яслите.

Разбира се, след завършването на НАТФИЗ и тук я очакваха славни времена, преди всичко в независимия сектор. Но все пак добре, че отиде в Америка, за да отвори вратите за още нашенци. Задръж, Мария, идваме. Поздравете я и тагнете фен страницата й във фейсбук, за да се знае, че сте от добрите благородни българи, които се радват на чуждия успех като на свой.

А не като ония злобни хейтъри, които викат, че успехът е персонален. Само някой да следи братята македонци да не започнат да разправят, че е тяхна, ама някой квазистручньак я е изпуснал от Вардарската кино академия.

 

Четвъртък

От радост май вчера съм разтегнал сухожилие. Прав е Мутафчийски да разправя, че фитнесите са най-опасни. Обратно към родното филмово производство и сериалът "Брифинг". За такъв суетен елегантен мъж не намирате ли, че министър Ангелов май не се е събличал по физическо.

Може би наистина спортът не е полезен. Трета вълна се задавала, предупреждава човекът. На заболеваемост, не на ваксинация. С ваксините сме още на брега. Сега да не вземете пак да се развълнувате.

Харесва ми обаче, че вече мерим времето вълнообразно. Ето, по мои изчисления например Навални ще излезе от затвора към 16-тата вълна в Европа.

В прилив на патриотизъм гледах Димитър Маринов в "Малките неща" и мога отговорно да заявя, че нашият актьор се вписа чудесно. Ролята му наистина е едно от малките неща във филма.

Само да не ме разберете пак погрешно. Изобщо не омаловажавам неговия труд. Целият филм не беше нищо особено.

 

Петък

Имам няколко съвета към президента, обаче май по-добре да му ги спестя. Не искам да ме имат за президентски съветник. Тая позиция е много халтава. А и не знам колко какви са заплатите. Ако ти плащат, за да даваш тъпи идеи, това за мен автоматично си е корупция.

Иначе не разбирам какъв е проблемът с китайските джипки в МВР. Цялата вътрешна работа на Европейския съюз сега не е ли по китайски модел? Но аман от политика, я малко култура, в нея барем политика няма, нали така?

Народният театър е изготвил поздравителен адрес във фейсбук относно Мария Бакалова. Има го и на английска специално за англоезичните зрители. Евала, отсрамиха гилдията. Понеже Армията и Сатирата не споделиха нищо официално. Пуста българска завист. Хем момичето е наше, хем за някои е по-тяхно.

 

Събота

Правило ли ви е впечатление, че сме станали страхотни фенове на нашето, когато е в чужбина, и на чуждото, когато е у нас. Подкрепете ме тогава в петицията БНТ, БТВ или Нова да купят "Борат 2" и да ни го пуснат. Мисля, че сме си го заслужили.

Лично аз още не съм им простил, че трябваше да плащам на чужденците от DAZN при предишната прослава на България, докато тук им гледаме безплатно само дублираните вехти тъпотии. Мария поне си говори на български през цялото време.

Хрумна ми още една идея. Няма ли как да номинираме момичето за Аскеер със задна дата за дипломния й спектакъл в НАТФИЗ? Какво, като и него не сме гледали или имаме забележки. Въпрос на културна политика е това! Защо да чакаме първо онези да ни оценят и чак тогава да започнем и ние с нашите отличия?

Така де, аз от патриотизъм залагам една заплата, че ще спечелим Златен глобус! Дано барем на Фики хората от палмите се сетят да предложат такава опция.

Станете почитател на Класа