Втора употреба

Втора употреба
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.02.2021
  • Сподели:

След прегледа на хартията, използвана за вестници през седмицата, човек се чувства като нещастния чуждестранен турист, на когото предложили кьопоолу като мезе за ракийката. Човекът погледнал гнусливо чинийката, пък рекъл: “Това май някой вече веднъж го е ял”! В смисъл – усъмнил се, че са му пробутали нещо втора употреба.

 

Но какво да се прави – не може по вестниците да се пише само за пандемии и политики, хората имат нужда и от други, позитивни новини. И ги намират, да речем, в “БЪЛГАРИЯ ДНЕС” – хубава новина, че и радостна – “Яката дупара седна върху кожен салон“! На салона – честито, а за любознателните – става въпрос, че изпълнителката, притежателка на якото нещо, си била купила нова кола. С кожен салон.

 

Как човек да не си викне едно от радост! Макар че според “24 ЧАСА” вече освен от радост, от мъка и от сутринта, хората са си намерили и още две причини за наливане – “Светът се пропи в пандемията – 41% пият от скука, 42% – защото имат повече време”. В смисъл – работата от дома си има и преимуществата, няма кой да ти диша във врата и да проверява какво точно има в чашката с кафе.

 

Да не говорим, че според “МОНИТОР” “Немският секс процъфтява благодарение на пандемията”! Това – “според авторите на две все още непубликувани изследвания”. Подробности – когато ги публикуват, разбира се.

 

И у нас се наблюдава известно подобрение – от същия всекидневник научаваме как “Труженички окупираха околовръстното на Стара Загора”: “Проститутките, на видима възраст от 15 до към 45 години, заеха всички възможни отбивки, като приканваха потенциалните си клиенти с дръзко излизане на пътното платно и недвусмислени жестове”. Противоепидемичните мерки са строго спазени, място за притеснение няма – “Проститутките са категорични, че сутеньорите им платили да си направят PCR-тестове, едната дори се похвали, че вече била дори ваксинирана и затова нямала никакви притеснения, че може да „ковидяса“.

 

Можем да бъдем спокойни за случващото се по пътищата на Родината – обслужването е комплексно!

Виж, в Австралия, пътните строители си имат проблеми – според “24 ЧАСА” “Австралия ще гради пътища с употребявани медицински маски”.

 

“ТРУД” дава и подробности за новата технология – “смачкани маски се смесват с рециклиран бетон, който се прави от строителни отпадъци. Така получената смес може да направи пътищата по-здрави, отколкото ако за изграждането им се използва само рециклиран бетон.”

 

Австралийците прахта ни дишат – като си говорим за втора употреба на нещо, нас никой не може да ни стигне – “БЪЛГАРИЯ ДНЕС” с патриотична гордост съобщава, че “Българи сътвориха рокля от ваксини”! Става дума, слава Богу, не за втора употреба на употребявани спринцовки, а за дреха от ревю за висша мода, украсена със стилизирани спринцовки.

 

А иначе у нас нещата са си така, както си бяха и преди – интервю на специалист невролог за “24 ЧАСА” ни обяснява защо тука е така – защото “Основен проблем за лечението на епилепсия остава липсата на лекарства”.

Но това изобщо не е новина, в смисъл, че и да е новина, е новина втора употреба – всички знаем, че когато няма лекарства – няма и лечение. Но пък си имаме здравна каса, здравна система, здравно министерство и сума ти загрижени за здравето ни здравни чиновници, които от сутрин до вечер се грижат за нас по телевизиите!

 

 

Румен Белчев

 

Станете почитател на Класа