За какво служат чекмеджетата

За какво служат чекмеджетата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.04.2021
  • Сподели:

За какво служат чекмеджетата? Не знаете? Ами – ще научите, ако прочетете до края.

Междувременно опитайте да се преизпълните с оптимизъм, прехвърляйки страниците на „ТРУД“: „Борисов: Убеден съм, че май месец ще имаме колективния имунитет“!

 

Край на мъките – от най-високо място ви го казаха!

 

Малко притеснително е цитираното мнение на премиера, че „Ние мислехме, че през август, но аз съм убеден, че май месец – с вече ваксинирани над три милиона и оздравели ще имаме колективния имунитет“.

До края на май има-няма четирийсет и пет дни. Разделяме три милиона на 45 и получаваме смущаващото число от 66 666 имунизации дневно (и през почивните дни и празниците включително).

 

Но да не издребняваме, ние си знаем, че каквото рече началството – това става! С малки изключения, разбира се. Да си припомним със стар брой на „МОНИТОР“ предишната прогноза на г-н Борисов, от февруари – че „На 1 март отварят ресторантите. Повече на тази тема няма да се говори. Дотогава трябва да е минала вълната“. Става дума за третата вълна на пандемията, която до края на март препълни болниците и моргите.

 

Но пък ресторантите нали отвориха предизборно, точно както им бе обещано!Значи – поне половината от предвиждането се сбъдна!

 

Сбъднаха се и предвижданията, че някои от познатите физиономии няма да ги видим в новия парламент. Но ако се вярва на „СТАНДАРТ“, физиономиите не страдат особено! „Марешки за новия парламент: Сбирщайн!“ Екс-зам-председателят на Народното събрание дава това мило определение на новоизбраните народни представители: „Ние останахме под чертата – вярно е, но останахме и над блатото, в което в момента се е превърнало 45-ото Народно събрание. На фона на новоизбраните депутати ВОЛЯ стои почтено и авторитетно, патриотично”.

 

Надяваме се да си стои така колкото се може по-дълго!

 

Встрани от голямата политика и големите политически мъже, жени и други, „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ възхвалява здравите хигиенни навици на родния фолкелит: „Отварачката мята голям боклук“! И по-конкретно: „Сама си изхвърля боклука фолк­певицата Мария, видя „България днес“. Миньончето чинно занесе до контейнера торбата със смет, която беше със сериозни за нея размери. След като освободи място в колата си, Мария запълни багажника с торбички с покупки. Браво!“

 

Браво, наистина, точно така трябва – всеки боклук – където му е мястото!

 

А „24 ЧАСА“ разбива представите ни за скандинавските нрави с твърдението, че „Отказът от алкохола удължава живота на скандинавците с 28 години“.

 

Не го казвайте на познат скандинавец – един такъв масов отказ ще им разбие пенсионната система!

 

Спокойно – всъщност става дума за това, че тамошните алкохолици живеели с 28 години по-малко от въздържателите. Поне според статистиката.

 

И тук вече иде ред на сензацията от „МОНИТОР“: „Изненада: За какво служи чекмеджето на печката?“

Изобщо не е за това, което си помислихте – да се държи там вече приготвената храна топла. Така било според производителите на печки.

 

Виж ти – чекмеджетата можели да служат и за мирни цели!

 

 

Румен Белчев

 

 

Станете почитател на Класа