„Мале, мале“ в българския съд

Висшият съдебен съвет (ВСС) изиска информация от председателя на Софийския районен съд Красимир Влахов за чалга клуба „Мале, мале“, който се намира в сградата на съда. Назначена е проверка, съобщи председателят на комисията по професионална етика Цони Цонев.
По ирония на съдбата ситуацията в съдебната система у нас е в някакъв странен синхрон с култовото име на въпросното заведение. Поне такива сигнали идват с всеки доклад на Европейската комисия. И ако много скоро от сградата на съда не спрат да кънтят звуците на поп-фолка, положението с правосъдието в страната може и да го докара до „Леле, мале!“. Защото е крайно неуважително към Темида в сградата на Софийския районен съд, в който се разглеждат правни казуси и буквално се решават човешки съдби, да се вихрят пиянски запои и ориенталски ритми до зори. Дори само като символика никак не отива на съдебната институция, която означава справедливост и строгост, да става „квартира“ на разгулен нощен живот.
Колкото и да е парадоксално, дори и такива наглед дребни проблеми накърняват сериозно реномето на българския съд. И то не само пред нацията, но и пред европейските ни партньори, които още в началото на следващата година ще бъдат готови с поредния си доклад за България. Достатъчно време, за да докажем, че правосъдието в България не е само „Мале, мале“.

Станете почитател на Класа