Панайотов изброи три варианта за хода на войната

Панайотов изброи три варианта за хода на войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.03.2022
  • Share:

Когато се водят сражения, където има ядрени реактори, хипотетично е възможно да има заблудил се снаряд или ракета, или нещо друго да се случи, подчерта той

 

 

 

Малко по малко Руската армия пълзи към тотална война, в която  се унищожава и цивилна инфраструктура, посочи в предаването „Тази сутрин“ Георги Панайотов – бивш служебен министър на отбраната.  

 

По думите му човешката трагедия, но която сме свидетели, е неимоверна.  Според него има три варианта за развитие на войната.

 

„Първият и най—вероятният е Путин да продължи с агресията, да завладява части от Украйна и да продължи да инсталира марионетно правителство в Киев.

 

Той посочи, че когато се водят сражения, където има ядрени реактори, хипотетично е възможно да има заблудил се снаряд или ракета, или нещо друго да се случи, така че опасността да нарасне неимоверно.

 

Панайотов изброи три варианта за хода на войната

„За щастие има доказателства, включително от регулатори в Европа, че няма повишение на нивата на радиация след превземането на АЕЦ „Запорожие“, каза Панайотов.  

 

Според него миналата седмица е била седмица на дипломатически унижения за Русия.  

 

„В ООН беше приета резолюция, която осъжда агресията на Русия, само 4 държави я подкрепиха“, припомни той.

 

Според него няма две гледни точки, фактът е, че светът осъжда агресията на Русия в Украйна.

 

„Хуманитарната ситуация в Украйна се влошава с всеки изминал час, имаме 500 000 деца, които са преместени от техните домове. По оценки на ООН се очакват около 4 млн. бежанци от Украйна и тази цифра може да се увеличи. Имаме разрушени водопроводи, разрушени канализационни системи, имаме ударени болници, училища“, отбеляза още Панайотов.


Вторият е по-малко вероятен – да седне на масата на преговорите и да търси дипломатическо разрешение на конфликта. Имаше разговори с Ердоган, с израелския президент Нафтали Бенет и с френския президент Макрон.

Не очаквам да има видими резултати от тези усилия. Третият вариант е най-малко вероятен – войната да ескалира до крайна степен“, обясни Георги Панайотов.

Станете почитател на Класа