Темида като театър на абсурда

Лице, маскирано като съдия, обикаля из коридорите на Съдебната палата и взима пари от граждани, като им обещава справедлив съдебен процес. Това каза вчера градският прокурор на София Николай Кокинов. Сигналът бил получен от негов колега, но все още не бил потвърден.
Така Кокинов директно си призна, че съдебната ни система се е превърнала в самодеен цирк. След като седмици наред гвоздеят на програмата във ВСС бе Красьо от Плевен, който уреждал магистрати на висши длъжности срещу заплащане, сега звездата в театъра на абсурда вече е анонимно „маскирано“ лице. Което с поведението си безпощадно нанася крошета върху и без това не особено авторитетното ни правораздаване.
Абсурдно е в строго охраняваната сграда, с тежък пропускателен режим и пълна с висши магистрати, които се познават помежду си, да се появи мним съдия. Все едно мним генерал да влезе в казарма и да издава заповеди, без никой да забележи.
За съжаление и скандалът с фалшивия магистрат най-вероятно ще затихне без особен резултат. Както през септември заглъхна скандалът с чалга клуба „Мале, мале“ в Софийския районен съд, както избледня и странната идея на Темида европейски лекари да освидетелстват наши престъпници.
Истината е, че шамарите върху съдебната система станаха твърде много. Толкова много, че е крайно време отговорните фактори в нея да се събудят.

Станете почитател на Класа