Принципът „проба-грешка“ заработи на пълни обороти

Социалният министър Тотю Младенов обяви вчера, че помощите за близнаци и за майките студентки остават. Кабинетът нямало да пипа парите за тях, защото в програмата на ГЕРБ пише, че семействата трябва да се подкрепят. А и ставало дума за някакви си 1,5 млн. лв., от които не могат да се правят икономии.
Само ден преди тази новина от социалното министерство съобщиха друго - че помощите за близнаци се режат наполовина, а еднократната финансова подкрепа за майките студентки отпада. Новината предизвика верижна реакция във форумите и призиви към неправителствените организации, които извоюваха тези привилегии, да започнат подготовка за протести.
Системата „проба-грешка“явно добре работи. Само преди месец от финансовото министерството обявиха, че ще увеличат акцизите на горивата и алкохола, но след като се сблъскаха с обществената реакция, се отказаха.
Добре е, че кабинетът се вслушва в мнението на гражданите. Само че в името на по-спокойната си работа е добре да го прави, преди да подхвърля идеи, които са взривоопасни за общественото здраве.

Станете почитател на Класа