Тъпотията е по-заразна от всичко

Тъпотията е по-заразна от всичко
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.02.2024
  • Сподели:

Неделя

Според мен е крайно време Мексико да проведе специална военна операция в САЩ, за да си върне Тексас. Докога ще се търпи подобна неправда?!

От историческа гледна точка тази регион си е техен. А и очевидно става дума за братски народи, на които само националистите не позволяват да общуват свободно. Не схващам обаче защо тукашните русофили са на страната на щатското самоуправление.

Допускам, че е заради цветовете на флага и петолъчката.

Донякъде съм изненадан, че все още нямаме в родния Facebook профилни снимки с тексаско знаме по тях; много в наш стил е. Народе????

В същото време европейските борци за справедливост също не изневеряват на натюрела си. Екоактивистки пак метнаха супа по картина. Тоя път Мона Лиза намаза. Любопитното в случая е, че супата не е доматена, а от тиква.

Шеф Манчев много би одобрил избора на сезонни продукти.

Понеделник

Задава се нов Big Brother. Не визирам само конфликта между Пеевски и Радев; те уж и двамата са все на елиминации, ама някакви стратегии вечно променят гласуването. За добрия стар класически Big Brother говоря отпреди промяната.

Уви, раздвоен съм какво да мисля. От една страна нямало да участват випове и акълът ми не го побира откъде организаторите ще намерят неизвестни в тая държава. Последните такива бяха включени в кабинета Денков/Габриел.

От друга страна Ники Кънчев вече си дойде в "Стани богат" по bTV, така че очевидно няма да води формата. Ще умра от смях, ако вземат Билалов. Както и да е.

При всички положения носталгията ми е объркана, дано поне интригите се запазят във вида, в който ги помня. Щастлив съм обаче, че телевизията се завръща към едновремешното си програмиране. Стига младите са се учили на пошлост само от TikTok.

Вторник

Мъск имплантирал чип в мозъка на човек и сега всички се правят на много смаяни. Най-вече, че Бил Гейтс не свърши тая работа, както очаквахме.

Чипът щял да се управлява неврологично и да позволява на човека да извършва различен тип дейности, като например да си плаща в градския транспорт, само като се наведе към чекиращото устройство. Другата полза щяла да е комуникационна.

Предполагам, че с такава джаджа в главата ще можеш да блокираш руски тролове по-бързо от всеки демократ в социалната мрежа. Две намигвания само и всички ще са на твоето мнение.

Честно казано, аз лично загубих малко вяра в Мъск, след като ни изпържи за Белоградчик, но се надявам тоя път да е по-сериозен. Яд ме е само, че по случая родните мобилни оператори побързаха да вдигнат цените си.

Отдавам го на факта, че услугите им действат на нервите и без да са вградени.

Сряда

Време е за ротация. Борисов много сериозно започнал да мисли в тази посока. Не може само едни и същи да пътуват до САЩ, трябва и други да идат.

Ето го Тагарев, пак се канел да ходи, а уж завчера беше. Или е забравил да сподели нещо с щатската администрация, или тя с него, ако изобщо го помни. Ето за тая работа имаме модерни комуникации, не е необходимо да се хаби керосин всеки месец.

Бийте един телефон, ако нещо не е ясно. Или, викате - пак скъпо след индескацията.

Добре де, поне Виваком няма ли да пусне някакви промоции след придобиването на Булсатком? Нищо не разбирам от тоя казус, честно казано, но като видя Кирил Петков да плете от неговите сложни изречения, усещам, че нещо не е наред.

Имам чувството, че баща му повече ги разбира сделките. Чета, че навремето продал някакъв имот с добра надценка. Иде реч за периода след промените и преди Промяната.

Четвъртък

Днес е ден за отдаване на почит на жертвите на комунизма. Знам го, защото видях кмета Терзиев да поднася цветя на мемориала.

От името на цялото си фамилия, предполагам. Бая евроатлантически елит се е събрал на церемонията, без значение кой с партийна книжка преди 10-ти ноември, кой - без. Съзнавам, че отказът от тоя документ също е бил жертва за някои.

Като стана дума за жертви обаче, Андреа Банда Банда прави голяма. Щяла да води "Вечерното шоу" на БНТ, ама с известни колебания. Под "известни колебания" нямам предвид гостите. Просто момичето знае, че никой няма да го гледа - истински ад за самочувствието на един инфлуенсър.

Докато ти се мъчиш да зарадваш бумърите от екрана, вярната ти аудитория си цъка на телефона в детската. От друга страна ми харесва демократичния принцип на това предаване. Хем водещите са в ротация, хем никой няма идея какво да прави.

Петък

Не съм слушал нито една песен на изпълнителката Денислава Сашова - Диона, освен тая, че използвала лекарства за простуда вместо наркотици. Сиромашка работа. Наду ми главата с тоя фалшив рефрен, милата.

Ама как да замълчиш, като аудиторията жадува следващия ти хит. Вече не смея да ида до аптеката за Нурофен, да не ми излезе име. Снимала се иначе с Коцето (друг известен любител на медикаменти) - тя с кутийка хапчета, той - с чашка. Чайче, по всяка вероятност; в тоя грипав сезон, какво друго?!

Много мислене е паднало за поста, във фармацевтичната компания трябва да са крайно щастливи от колаборацията. С такива инфлуенсъри няма нужда от инфлуенца направо.

Тъпотията е по-заразна от всичко. Сигурен съм, че жанрът им ще се сдобие с още почитатели. Или както вече се казва: нурофенове. Карай да върви. Пък ако те спрат за проверка, викай, че носът ти е запушен.

Събота

Уведомиха ме официално, че предстояла още една ротация.

Освен управленската, щели да се сменят и топломерите в домакинството. Международни директиви, какво да се прави. Новите уреди били с чип, за да се отчитат от дистанция показателите, дето и без това не знаех какво означават.

Приветствам напредъка в технологиите! Това е бъдещето. Може би не е далеч моментът, когато и джаджата на Мъск ще се въведе за общо ползване. И тогава дори няма да има нужда от машини за гласуване.

Ще ни отчитат усещанията централно и директно ще ни изпращат сметката.

Сега проумявам най-после пророческите думи на Симеон Сакскобургготски още от 2011-а, че трябвало да си сменим чипа. Вижте, значи специално ние откога сме били известени за това.

Само не съм сигурен дали Царят имаше предвид нещо в главата, или е визирал чипове за залагане.

 

Драго Симеонов

Станете почитател на Класа