Черният цирк

Черният цирк
  • Публикация: 
  • Дата:  
    07.02.2024
  • Сподели:

 

Живеем в епохата на черния цирк. 

 

 

Всеки образ, който забавлява публиката с глупостите си, води самата публика към пропаст. А тя търпи, чака нещо и дори се смее на черните клоуни и черните номера по медиите. Цирк, в който куполът, колоните, арената, костюмите, оркестърът, клоуните, дори лъвовете в клетката са черни. Черни са, въпреки напъна да е шарено. Дяволска работа.

Тагарев казва, че ще водим война. Идеален пример за черен клоун, на когото публиката се присмива. Но утре, когато има война само на Тагарев ще му е смешно. На вас - няма да е.

Урсула фон дер Лайен казва, че за протестите на фермерите в Европа са виновни Путин и климатичните промени. 
И това се приема, изяжда се от публиката - къде скептично, къде фанатично. Вижте носа на Урсула - вече не е като червено топче от дунапрен. Топчето е черно, циркът е черен. Вас ви управляват болни клоуни, други гласове не се чуват.

Присмивате ли се на Байдън и номерата му под тая шатра - вчера е казал, че още се среща с Митеран. Вие, публиката, на това “смешно” ли му викате?

Разгледайте другите герои от цирка, поне у нас те са всеки ден на екран. Зад шареното си знаме и шатрата на звезди циркът отдавна не е смешен.
Персонажи като Кирил и Асен, Христо Иванов са циркаджийски животни под камшика на звероукротителя Пеевски. Борисов е пудел на едно посолство и подава лапа на всеки.

Убиват един брокер на съдебната система, викаха му Нотаруса - и като един всички политици, които въртяха бизнес със съдебни решения скочиха и поискаха комисии и разследвания на случая. Цирк, цирк, цирк. С кокалите от човешки съдби. Ето това е черен цирк.

 

ЧЕРНИЯТ ЦИРК

 

Оркестърът удря туш на техните номера, а България се преструва на умряла - докато я шибат да скача в огъня. Хем е смешно, хем мирише на смърт за цяла една нация.

Черен цирк се разиграва с цялата наша така наречена “демокрация”. Втори референдум е на път да бъде смачкан от дресьорите на общественото мнение. Демокрация без демос, само с публика, която постепенно напуска шатрата - или с некролог, или в емиграция.

Циркът е пълен и зад океана, но е черен в Украйна и Русия. На цирк прилича войната на Щатите срещу хутите в Йемен, но погребенията в Газа са истински. Цирк е идеята да спрем емигрантите и желанието за още отворени граници межди Тексас и Мексико.

Може още да се пише за черния цирк. Излъчват го в новините. 
Но вие къде сте в него? Задавате ли си въпроса как завършва това представление? 
Комунизмът завърши безболезнено и безсмислено. Сега обаче няма да е така.
Черният цирк е тук и се случва защото го търпите. 
Той носи невиждана беда за нас.
Или се забавлявате?!

 

 

Автор: Мартин Карбовски

 

 

Станете почитател на Класа