Любовта е край нас

Любовта е край нас
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.02.2024
  • Сподели:

Денят на влюбените, който някои бъркат с деня на виното, предизвиква обясними емоции в пресата. Любовта без вино е като вино без мръвка, а мръвка с вино и любов – това си е направо поезия!!

 

 

 

„ГАЛЕРИЯ“ изравя в пловдивската библиотека неразрязана книжица на несправедливо забравен български поет и се прехласва над майсторството му:

 

Не по моя вина е,

че тя ме остави;

сал вековен спомен

гений ме направи.

 

Кой е геният? „Редовен сътрудник на „Месаро-колбасарски вести“ и „Келнеро-готваро-кебапчийски глас“, главен консултант на труда „Как да си приготвим вкъщи луканки, наденици, бекони, колбаси, кървавици, пача, шунки, филета, ролета и др.“

Ето как една несподелена любов води гениите от колбасите към изящната словесност!

По-практично решение на любовните драми предлага „ТЕЛЕГРАФ“ – „Вандализъм с чук – хит за Свети Валентин“. За тези, които ще си помислят нещо лошо, има и уточнение: „Скарани гаджета се сдобряват след погром в „стая на гнева“.

Всичко е просто и логично – сдърпалите се за нещо влюбени се затварят в стая, където само срещу 75 лева „имат възможност да излеят емоциите си върху 15 обекта. Загряват на боксова круша, след което се въоръжават с бухалка и щанга за чупене. Цената за един човек, който иска да излее гнева си в стаята, е 40 лв., за трима вандали е 100.“

Можело и по тройки, значи… Ами – човещинка!

До данни за нечовешка любов се е добрал „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ – „Двуглав дракон живее в наше село“ – твърди репортерка.

Чудовището имало сини люспи, а през муцуните (нали е двуглаво) бълвало пламъци във всички цветове на дъгата. Освен към илюминациите имало и някои други слабости – „драконът крадял моми и ги отвеждал в покоите си. След което момичетата му раждали деца с крила“.

Историята звучи малко невероятно, затова пък на другата страница три снимки нагледно ни убеждават, че „Скандалната носителка на короната Мис Силикон Карина Атанасова, която засне видео как шофира с 260 км/ч., показа, че няма само сочна гръд, а и убийствен задник“!

Ще ми говорите вие за дракони – ами че те, чудесиите, са сред нас!

В месеца на любовта дори и най-коравите сърца се размекват. „24 ЧАСА“ ни въвежда в кулоарите на парламента, където „Делян Пеевски обичал Бойко и Кирил поравно, но без балансьора ДПС не можели“.

Ако не вярвате – цитиран е и самият г-н Пеевски – „И двамата са ми много близки, много ги обичам и двамата“. И по-нататък – вече съвсем конкретно: „Това лицемерие трябва да приключи – кой къде води. Взехме да ставаме като гаджета“!

За разочарование на една определена общност, както и на любителите на пикантни клюки, „Пеевски обаче побърза да уточни – близки в приятелски и политически смисъл, защото „мъже не харесва“.

Това би трябвало да внесе известно успокоение сред членовете на сглобката – ами ако харесваше? В името на светлото бъдеще на Отечеството – щеше ли да се наложи и този исторически компромис?

 

 

 

Автор: Румен Белчев

 

 

Станете почитател на Класа