Като си дошъл да живееш в България, ще се съобразяваш

Като си дошъл да живееш в България, ще се съобразяваш
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.02.2024
  • Сподели:

 

Айде малко по-внимателно с българите.


Тука нито сме Холивуд с псевдо правозащитните им движения, нито сме царството на Урсула фон дер Лайен, че да важат лицемерните „правила“ на Неолибералите от последните дни.

 

Тука е България, пичове и вие чужденки.


Казвам го, защото ми се вижда  да не знаете какво е това, а и като да не ви пука. Мислите си, че може да прилагате неолибералния си тормоз над всеки българин. Само че, възпитаният човек – като отиде на чуждо място, па малко опознава местните хора, техните порядки и светоглед. Па вземе малко да се нагоди спрямо тях. Да се съобрази така леко с домакините.

 

А тука какво?

 

Вчера някаква Люксембургкиня (Патриша Тийвс) развя знаменто на ксенофобията и феминизма срещу легенда в българското кино Христо Шопов. 

Първо, обяви, че е била едва ли не пребита от Шопов и жена му. Междувременно, супер самодоволно обявява, че била заснела клип. Разбира се, видеото не доказва с нищо твърденията на чуждата гражданка, че актьорът насочил пистолет срещу нея...

 

Като си дошъл да живееш в България, ще се съобразяваш

 

Днес стана ясно, че задържаният вчера Христо Шопов е освободен с най-леката мярка „подписка“ и че няма доказателства да е заплашил Люксембургкинята с пистолет. Май не било пистолет, най-ми било връзка с ключове. Обаче 24 часа по медиите се каля името на легендата ни Шопов и се цитира „жертвата“, че май Шопови я били нападнали, защото била чужденка...

 

Айде бе! Така ли било?

 

Сто процента най-успешният ни актьор в световното кино, изиграл знаменита роля във филма на Мел Гибсън „Страстите Христови“ има проблем с чужденците. Няма как да няма. 
Сто процента един от най-красивите мъже в българското кино и най-харесваните, има проблем с жените и е някакъв комплексар, дето държи да бие жените. Няма как да не е така.
Сто процента причината за скандала с Шопови не е бил, че от 2 години имат междусъседска вражда с Люксембургкинята за някакви кучета, не е и защото Люксембургкинята е спряла пред гаража, не е и защото е отишла посред нощ „да търси сметка“ (цитат из медиите) на семейство Шопови. Няма как да е това. Причината няма как да не е, че съседката е чужденка, нали?

 

И понеже взе да ми писва от постоянната ирония, на която се облягаме в ежедневния абсурд у нас, ще кажа: не се еб*в*йте с българите.


Щото това са  търпеливи хора, даже гостоприемни. Даже обичат чужденците. Сърдечни са, като не им е лошо и не са в зор от трудния живот.
Ама няма да ви мине номера с фейк дискриминация и псевдо-феминизъм. 

 

Разберете – българинът е човек, който ако достатъчно дълго му лазиш по нервите, тормозиш го, възползваш се от положението си, за да го уязвяваш, докато се правиш на жертва, унижаваш го с лицемерие и лъжи, развяваш в лицето му фалшиви правди, и разчиташ на криворазбраните си „права“ – на българина ще му прекипи. Наистина това е добре да се разбере.

 

Българинът е човек, който дълбоко в корена си, като усети несправедливост (а всяка псевдокауза и злоупотреба с „права“ е несправедливост) в бита си, в личния си живот – рано или късно взима сопата. Не чака институции и „органи на реда“, защото знае, че са безполезни. И още знае, че е сам и сам трябва да вземе нещата (сопата!) в свои ръце.


Не знам как ще обясните на Люксембургкинята какво е сопа. И какво е българско прекипяване.


Но поне някой да предаде на драгата чужда гражданка от „Малинова долина“, че:

1. Не вярваме на провокацията й срещу Шопов. И въобще  – не й вярваме. 
2. Забелязваме зад театъра й, че подобно набеждаване срещу българска звезда навярно има користни цели. На Запад много жени осребриха жертвеното си поведение клеветейки известни мъже за насилие и други гадости.
3. Не подценявайте народа, при когото сте отседнали да живеете. Тука сме хора от Балканите. Ако твърде дълго ни дразните, вдигате ни чистачките, предизвиквате ни вербално, държите се нахално, тоест, все едно ви е БАЩИНИЯ (още една дума дето не знам как ще я обясняваме на Люксембургкинята) има опасност да не разберете откъде ви е дошло...

 

Така че нека чуждата гражданка да приеме един съвет: като си на гости, опознай домакините.


И като си в България, ще се съобразяваш.

 

 

 

 

Ева Истаткова

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа