Пътната обстановка

София /КРОСС/ Пътищата от републиканската пътна мрежа са сухи, съобщиха от СБА със съдействието на Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция". Автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Марица" са сухи.

Проходи:
Златица - Етрополе - затворен.
Твърдица - Елена - затворен.
Дюлински - затворен само за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен - Стара река и Бургас - Слънчев бряг; забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча - Копривщица, поради пропадане на участък от пътя, вследствие на дъждовете; забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 3,5 тона в участъка Сливен - Нова Загора - Стара Загора за времето от 6.00 часа до 22.00 часа.

До 30 август 2010 г. за времето от 15.00 часа до 20.00 часа в дните петък и неделя се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, селскостопанска техника и специализирана строителна техника по републиканските пътища първи клас, както и по автомагистралите.

Движението по маршрута София - Кулата, като по посока Кулата е отклонено през село Драгичево, Перник, Радомир, село Долна Диканя. В посока София остава непроменен.

От 10 август до 2 ноември 2010 година пътят Русе - Велико Търново се отклонява по обходен маршрут, поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Обходният маршрут е както следва: в посока Русе - гара Бяла - Ценово - Обретеник и обратно.

 

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа