Лятно тържество за химици - Пенчо Бинев юбиляр

"Говориш ли с Пенчо Бинев за наука - няма да изпиташ скука!

Научните ти представи - на пух и прах ще направи!" - с тези думи проф.дхн Николай Пецев честити 75-тия юбилей на известния ни химик Пенчо Бинев.
Тържеството се състоя на връх светлия християнски празник Успение Богородично в прохладната сянка на открито столично заведение.
Гости на Бинев старши бяха всички светила на българската химия и наука, като от Клуба на "Неостаряващите химици" удостоиха Пенчо Биневи с юбилеен медал, връчен му лично от председателя проф. дхн Добри Лазаров, а от председателя на "Съюза на химиците в България" проф. дхн Венко Бешков българският учен получи грамота за приноса си за новите направления в развитието на природните науки и организацията на българските химици.
Юбилея на баща си уважи и евродепутатът ни Слави Бинев придружен от съпругата си Мария и Любен Дилов син.
Бинев поздрави баща си и му благодари за наследството, което е получил от него, а именно силата и мъжеството, които му позволяват да се изправя пред трудностите, както и за дозата лудост, която има във всеки учен и се е предала и в него, защото "именно лудостта е движещата сила, която ти помага да вървиш напред в живота", каза още Бинев младши.
Пенчо Бинев благодари на всички за уважението.

/КП/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа