Сергей Игнатов: 15 септември е втората българска Цветница - подробности

София /КРОСС/ 15 септември е втората българска Цветница. Това каза в словото си образователния министър Сергей Игнатов при откриването на учебната година в Първа английска гимназия "Стоян Заимов", предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Българският народ има изключително добро настояще и голямо бъдеще, защото, който от времето на братята Кирил и Методий досега пристъпва в училищата като в храм е благословен народ, подчерта Игнатов.

 

 

Предстоят на моя екип много трудни години на реформиране, каза министър Игнатов пред журналисти. Той подчерта, че министерство на образованието разполага с много добър експертен екип. Специално посочи името на Александър Александров като свой съветник и изтъкна факта, че част от кариерата на Александров е преминала в чужбина. Министър Игнатов смята за свой приоритет създаването на нов закон за средното образование, след което да се пристъпи към създаването на нови учебници. Игнатов посочи още, че външното оценяване е решаващо при учениците и учителите и самото училище. Сега се учим на външно оценяване, тази система е успешна и ние ще я усъвършенстваме, каза Игнатов.

Той поясни, че за пети и шести клас няма да се въвежда външно оценяване. Пред учениците от Първа езикова гимназия Игнатов поясни, че от нищо не се притеснява, защото всички проблеми са решени. Пожела им здраве, успехи и една голяма, вълнуваща и несигурна любов.

Очаквайте подробности.

/КК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа